Bitcoin geldautomaten

Bitcoin koers op weg naar $20.000 of zullen we boven $40.000 stijgen?

Kan de Bitcoin (BTC) koers de weerstand van $40.000 doorbreken en omzetten in support? Iets wat velen zich afvragen. In de afgelopen weken hebben we het $40.000 niveau enkele keren getest. Dit ging echter niet met succes. Voorlopig is er flinke onzekerheid op de markt aangezien Bitcoin geen duidelijk signaal aangeeft.

Bitcoin koers zal boven $40.000 stijgen

Ondanks het feit dat Bitcoin moeite heeft om sinds eind mei boven $40.000 te stijgen blijven analisten optimistisch. Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg, heeft onlangs gezegd dat Bitcoin waarschijnlijk eerder de $100.000 zal bereiken in 2021, dan dat het naar $20.000 zal dalen.

Ook de ervaren handelaar en Bitcoin-liefhebber Peter Brandt had een interessante prognose met betrekking tot Bitcoin, zowel bullish als bearish. Peter Brandt is nog steeds van mening dat we richting $100.000 zullen stijgen en zei:

“Ik geloof nog steeds in het lange termijn verhaal dat BTC naar $100k brengt”

Eerder deze maand gaf Brandt ook zijn mening over de omvang van de correctie die Bitcoin kon zien. Volgens de tweet zou Bitcoin na de marktcorrectie naar $30.000, in het ergste geval nog kunnen dalen tot ongeveer $21.000. De Bitcoin koers steeg op 14 april tot $65.000, maar het daalde vervolgens op 19 mei helemaal naar $30.000.

Twee scenario’s voor BTC

De bekende Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe, ook wel bekend als CryptoMichaël, schetste onlangs twee scenario’s voor de Bitcoin koers. Volgens CryptoMichaël is de bodem voor Bitcoin nabij en suggereert hij dat we niet onder $29.000 zullen dalen. Hij tweette:

“Er zijn hier twee scenario’s voor: Bitcoin. 1 – We houden vast op $34K en kaatsen terug naar boven, zetten de grind voort met een uitbraak boven $40K. 2 – We verliezen $34K en halen de dieptepunten op $29-31K voordat we terugdraaien. De bodem lijkt in ieder geval dichtbij.”

In de daaropvolgende tweet gaf CryptoMichaël nader uitleg over scenario één en deelde de volgende grafiek:

“Scenario 1 voor Bitcoin De markt heeft $34K als ondersteuning en keert om en breekt dan uit boven $40K, wat een short squeeze mogelijk maakt tot $46-49K.”

Bitcoin koers

CryptoMichaël ging vervolgens in een nieuwe tweet verder op het tweede scenario en deelde de onderstaande grafiek:

Scenario 2 voor #Bitcoin. We breken onder de $34K en dan gaan we richting support voor een bullish divergentie en pakken we de liquiditeit op voordat de markten omkeren. Veel altcoins laat dan dezelfde kans zien.”

Bitcoin koers

Wat denken jullie dat de Bitcoin koers gaat doen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN