Bitcoin koers

Bitcoin koers zal in 2021 eerder $100.000 bereiken dan $20.000, volgens Bloomberg analist

Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg, heeft onlangs gezegd dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk eerder de $100.000 zal bereiken, dan dat het naar $20.000 zal dalen. Ondanks de BTC crash van $65.000 naar $30.000 lijkt de Bitcoin bullmarkt nog intact te zijn.

Bitcoin koers dit jaar op weg naar $100.000

In de 2021-editie van het Bloomberg Galaxy Crypto Index-rapport werd Bitcoin gekenmerkt als ‘sterker en groener’ dan tijdens het hoogtepunt van de rally in april. Hierdoor heeft de Bitcoin koers een grotere kans om dit jaar de zes nullen te bereiken dan een grotere correctie naar de hoogtepunten van 2017.

“De geschiedenis van Bitcoin suggereerde dat de crypto aanzienlijk hoger zou worden in 2021, en we zien hiervoor steeds betere ondersteuning”, aldus het rapport.

De redenen van de Bitcoin daling in mei komt volgens McGlone door een overbelaste rally, Chinese beperkingen en ongerechtvaardigde focus op het energieverbruik van BTC.

In juni zou een nieuwe bullmarkt kunnen beginnen

Volgens de Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) zou er in juni een bullmarkt kunnen beginnen. Het rapport noemt het krimpende aanbod en de enorme hoeveelheden institutioneel geld die de BTC markt binnenstromen, als een van de redenen waarom de Bitcoin koers verder zou kunnen stijgen.

“Vergelijkbaar met de grote rallyjaren 2013 (55x) en 2017 (15x), volgt 2021 een vermindering van het supply. De halvering van 2020 vond plaats te midden van ongekende wereldwijde fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen, samen met instellingen die overstappen op Bitcoin.

In 2020 daalde de volatiliteit van 260 dagen tot het laagste niveau ooit vergeleken met de meeste grote activaklassen, met name de S&P 500. Voeg daarbij de halvering van vorig jaar aan toe, de migratie naar institutionele portefeuilles, Ethereum-futures en de lancering van ETF’s in Canada en Europa, en we zien een groter potentieel voor Bitcoin om richting $100.000 te gaan dan onder de $ 20.000 te blijven”, aldus het rapport.

Eerder gaf de bekende on-chain-analist Willy Woo ook al aan dat BTC nog niet in een bearmarkt zit, ondanks het feit dat de Bitcoin koers aanzienlijk is gedaald. Hij zei:

“Dit is geen manische fase en dan het begin van de bearmarkt. Dit is slechts het midden van de bullmarkt, dus we hebben hier veel goedkope munten op de markt. Ik denk dat het even zal duren om te herstellen. Het zal even duren om opnieuw te accumuleren. Ik denk dat dit uiteindelijk een goede zaak is.

Volgens PlanB, in de cryptogemeenschap bekend geworden vanwege het creëren van het Bitcoin Stock-to-Flow-model (S2F), ligt de Bitcoin koers nog steeds op schema om tussen 2021 en 2024 de $288.000 te bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN