Ethereum is veel groter dan Bitcoin, aldus Charles Hoskinson

Cardano (ADA) is de afgelopen tijd flink in populariteit gestegen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste concurrenten van Ethereum (ETH). Zo rangschikte LunarCrush het als de nummer 1 munt uit een totaal van 2237 munten, in termen van sociale activiteit.

Velen van jullie zullen vast wel weten dat Cardano onlosmakelijk verbonden is met de op één na grootste munt, Ethereum. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, is namelijk tevens één van de mede-oprichters van Ethereum. Hij en Vitalik Buterin hebben tevens in het verleden vaker discussies gehad over de technische superioriteit van elke munt. Hoskinson heeft zich meerdere malen negatief uitgesproken over de grootste altcoin.

Sinds de oprichting van ETH waren er significante verschillen in de ideologie van deze prominente crypto-voorstanders. Dit is dan ook de voornamelijkste reden waarom hij in de begindagen Ethereum heeft verlaten om te gaan werken aan “de ETH-killer”, oftewel Cardano.

We kunnen dus wel stellen dat Hoskinson en Buterin lijnrecht tegenover elkaar staan op verschillende vlakken. Het is echter zo dat de Cardano-oprichter onlangs wel zijn respect uitgesproken heeft voor Ethereum. Hij ging zelfs een stap verder en zei dat het groter is dan Bitcoin (BTC). Hij zei het volgende:

“ETH is één van de grootste innovaties die de ruimte ooit heeft gezien, dit is veel groter dan Bitcoin. Het gaf iedereen een platform om te bouwen aan iets geks.”

Hij voegde er verder aan toe:

“ETH 2.0 heeft tijd nodig om volwassen te worden en te groeien, maar ik heb er vertrouwen in. Het zal binnenkort de markt bereiken en alleen maar goed zijn voor de crypto-gemeenschap als geheel.”

Hij erkende verder de verschillen in het verleden tussen Vitalik en hemzelf, maar was het over één ding eens:

“Ik ben het niet met hem oneens over één agenda die ons gezamenlijke doel is van deze gedecentraliseerde wereld.”

Cardano’s Hoskinson is nogal vocaal geweest over waarom en hoe Cardano superieur is. Of het nu in zijn frequente YouTube-sessies of live interviews/conferenties is. Zo zei Hoskinson het volgende hierover:

“Ik lach als mensen zeggen: ‘Hoe ga je het netwerkeffect van Ethereum inhalen?'”

Hij voegde eraan toe:

“Er was veel scepsis met betrekking tot Ethereum en hoe Cardano het in zijn eigen spel versloeg. Misschien is de reden waarom ADA wordt bestempeld als een ‘ETH-moordenaar?'”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!