Ierse topfunctionaris zegt dat de stijgende populariteit van cryptocurrencies een punt van zorg is

Een van de topfunctionarissen van de Ierse centrale bank, Derville Rowland, heeft gezegd dat de stijgende populariteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) van grote zorg is. Dit meldde Bloomberg op 31 mei.

“Crypto-activa zijn een vrij speculatieve, niet-gereguleerde investering. Mensen moeten echt beseffen dat ze de hele investering kunnen verliezen”, zei de directeur-generaal voor financieel gedrag van de centrale bank in een interview.  

De topfunctionaris heeft een streng standpunt wat betreft financiële schendingen door bedrijven. Eerder dit jaar legde de centrale bank een boete op aan de grootste effectenmakelaar van Ierland, Davy. Het bedrijf overtrad de marktregels en staat nu te koop vanwege de hoge boete die is opgelegd.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Derville Rowland is er helemaal klaar voor om in juli voorzitter van de permanente commissie voor beleggingsbeheer van de European Securities and Markets Authority te worden. De commissie helpt bij het opstellen van regelgeving voor de fondsensector.

Centrale bankiers waarschuwen voor Bitcoin

De centrale bank van Ierland sluit zich aan bij een groot aantal andere centrale bankiers die eerder alarm hebben geslagen over crypto-investeringen. Eerder waarschuwde de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, voor het investeren in cryptocurrencies. Hij zei dat cryptocurrency investeerders namelijk al hun geld kunnen verliezen en merkte op dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hebben.

Vorige week berkritiseerde de gouverneur van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, Bitcoin en wees op de buitengewoon hoge volatiliteit van de koningsmunt. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!