De Bitcoin car wordt 8e in Indy 500 autorace

In een vorig bericht vertelden we jullie eerder over de Nederlandse racepiloot Rinus “VeeKay” Van Kalmthout. Hij zou de Indy 500 rijden in een Bitcoin auto. De zwarte race-auto werd helemaal bestickerd met oranje Bitcoin logo’s. Gisteren werd de race gereden. Rinus’ auto kreeg het nummer 21 opgespeld, zinspelend op de 21 miljoen Bitcoin die er ooit in omloop zullen komen.

Rinus reed in een Chevrolet voor het team Ed Carpenter. Het werd een spannende race waarbij de Bitcoin auto geruime tijd aan de leiding reed en zelfs op weg leek naar een zege. Ruim honderdvijftigduizend fans keken mee op de mythische Indianapolis Motor Speedway. Tijdens een tweeënhalf uur durende race tussen 33 bolides, reden de Bitcoin car en zijn twee ploegmaats 200 laps of 500 mijl tegen snelheden van gemiddeld meer dan 300 km/u.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

In de laatste pitstop ging het echter jammer genoeg helemaal mis. Een haperende airjack, waarmee de wagen tijdens een pitstop wordt opgestild en neergezet, wilde niet dalen. Veekay verloor meerdere seconden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plaats. De 46-jarige Brazilianse veteraan Helio Castrovenes haalde zijn vierde Indy500-titel binnen.

Racen voor het hogere doel

Jack Mallers, de CEO van Zap Solutions en één van Forbes’ “30 under 30” zamelde voor en tijdens de race fondsen in die de verdere ontwikkeling van Bitcoin moeten sponsoren. Zap Solutions is een wallet die op het Bitcoin Lightning Network werkt. Hij vindt namelijk het open-source gegeven van Bitcoin het meest belangrijke onderdeel en is er van overtuigd dat het daarom van fondsen moet voorzien worden. Enkele grote namen zoals Sam Bankman-Fried, de CEO van de FTX-beurs deden een donatie van $100k. Michael Saylor van Micro Strategy tastte zelfs voor $250k in zijn zakken.

Racen voor financiële vrijheid en inclusiviteit

Op de Indy500 race maakte Mallers nog een video waarin hij Bitcoin het belangrijkste open-source project in de geschiedenis van de mensheid noemde. “Een project dat strijdt voor vrijheid, inclusiviteit, financiële geletterdheid. Hij noemde Bitcoin verder een peer-to-peer en censuurresistent geld. Het hardste geld dat de wereld ooit gekend heeft. Het is daarom van cruciaal belang dat de Bitcoin-gemeenschap samenspant en vecht voor het gemeenschappelijke doel. Een financiële bijdrage leveren om de Bitcoin ontwikkelaars te steunen is een manier om hieraan te werken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!