De huidige kritiek op Bitcoin zijn “non-issues”, aldus Michael Saylor

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, heeft in een recent interview met CNBC aangegeven dat recente kritiek op Bitcoin, waaronder toegenomen controle door de overheden en de intense volatiliteit, geen echte problemen zijn.

In het interview ging Saylor dieper in op de bezorgdheid dat overheden en agentschappen, zoals de Federal Reserve en het Amerikaanse ministerie van Financiën, BTC nauwlettend in de gaten houden, aangezien de toonaangevende cryptocurrency elke week miljoenen mensen aan zijn netwerk toevoegt. Hij zei hier het volgende over:

“Ik denk dat het geen echte problemen zijn, want als je een inflatoire omgeving hebt, valt geld uiteen. De valuta, die het ruilmiddel is, en vervolgens de opslag van waarde, die het bezit is, Bitcoin is een bezit. Het wordt gereguleerd als een actief, belast als een actief en gereguleerd als een actief. De regeringen zeiden nergens ter wereld. In China, Iran en de VS beschouwen mensen dit als een bezit.

Ik denk dat de banken hun mening geven dat ze niet willen dat je een valuta als de Amerikaanse dollar uitdaagt en dat ze willen dat je belasting betaalt wanneer je je bezittingen overdraagt. Dus voor het Treasury Department om te zeggen: ‘Als je meer dan $10.000 aan Bitcoin overmaakt en oh, tussen haakjes, je moet belasting betalen wanneer je het overdraagt ​​of verkoopt.’ Dat is een totaal non-event, want dat was de status quo met elk bezit in het land voor altijd.

Dit is gewoon Bitcoin legitimeren als de top-asset, de beste. En ik denk dat het goed is voor de branche.”

De grote Bitcoin-voorstander sprak ook over de intense volatiliteit van de Bitcoin koers, na de daling van BTC van ongeveer $43.000 naar $30.000 eerder deze week. Hij had hier het volgende over te zeggen:

“Ik denk dat het grote plaatje, als je kijkt naar de afgelopen 12 maanden, 12 maart 2020 is, we hadden $2 miljard aan handel op Binance en de prijs was ongeveer $5.000. Op 10 augustus, toen mijn bedrijf de hele Bitcoin-markt betrad, hadden we een miljard dollar aan handel op Binance en de prijs lag rond de $11.000. Op 18 mei, misschien wel de grootste dag ooit voor Bitcoin, werd $13 miljard verhandeld met een prijs van rond de $37.000.

Ik denk dat wat die statistieken je vertellen, is dat Bitcoin tot leven komt. Het is een veilige haven van institutionele kwaliteit. Hoewel er sprake is van volatiliteit, is de volatiliteit de prijs die u ervoor betaalt om 10x beter te presteren dan de S&P Index gedurende een decennium en om de S&P en Nasdaq met een factor acht te overtreffen in de afgelopen 12 maanden.”

In een eerder artikel gaf Saylor ook al aan dat het harde optreden van China richting de mining van Bitcoin, wel eens positief kan zijn voor de markt. Hij gaf aan dat, als er een volledig verbod in het land komt, dit miners in de Verenigde Staten (en andere delen van de wereld) zou kunnen helpen om betere marges te krijgen, die ze zouden kunnen uitvoeren door gebruik te maken van schonere energie. De koolstofimpact zou hierdoor uiteindelijk een non-factor kunnen worden, terwijl de hash-snelheid zou worden gedecentraliseerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!