China’s harde optreden kan positief zijn voor de markt, aldus Michael Saylor

Het lijkt op dit moment niet erg positief voor Bitcoin en de gehele cryptocurrency-markt. Het nieuws vanuit China omtrent het hard aanpakken van Bitcoin-mining is ingeslagen als een bom. Er kunnen echter positieve punten uitgehaald worden, aldus MicroStrategy-oprichter Michael Saylor.

Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen mensen Bitcoin nog steeds minen en houden in China, maar nu de overheid sancties wil opleggen, kan de mining de komende maanden drastisch worden verminderd. Als er daarna een volledig verbod komt, zou dat miners in de Verenigde Staten (en andere delen van de wereld) kunnen helpen om betere marges te krijgen, die ze zouden kunnen uitvoeren door gebruik te maken van schonere energie. De koolstofimpact zou hierdoor uiteindelijk een non-factor kunnen worden, terwijl de hash-snelheid zou worden gedecentraliseerd.

MicroStrategy-oprichter Michael Saylor, een gerespecteerde stem in de cryptogemeenschap, gaf het volgende aan in een recente tweet:

“Een hardhandig optreden tegen miners in China zou de koolstofvoetafdruk van Bitcoin-mining radicaal verkleinen, de winstgevendheid van alle resterende Bitcoin-miners vergroten, de zeurende Chinese FUD verminderen, de voortgang naar onze ESG-doelen ondersteunen en de waarde van BTC verhogen. Dit zou zo goed voor ons zijn.”

ProBit

Mining in China is vervuilend

China is goed voor ongeveer 75% van alle Bitcoin-mining in de wereld. Er wordt gezegd dat een redelijk percentage van de Bitcoin die in het land wordt gedolven, wordt gedaan door middel van hernieuwbare energie, maar velen denken dat mining een stuk schoner zou zijn als de Aziatische macht uit beeld zou raken.

Bitcoin-mining zal naar verwachting 296,59 terawatt per uur verbruiken en 130,50 miljoen ton koolstof opwekken tegen 2024, volgens onderzoek van de Chinese Academy of Sciences en de Tsinghua University. De onderzoekers concludeerden dat de uitstoot landen zoals Tsjechië en Qatar zou overtreffen.

Gryphon Digital Mining zet zich in voor groene energie

Een voorbeeld van een bedrijf dat inspeelt op de vraag naar koolstofvriendelijke Bitcoin is Gryphon Digital Mining, dat onlangs een Series A-ronde van $14 miljoen sloot, waarvan institutionele beleggers bijna een derde kochten. Tevens heeft Gryphon een ‘blue-chip’-bestuur dat talent heeft gepocheerd van zowel FANG als Disney en NASDAQ.

Het bedrijf haalt stroom uit het waterkrachtnetwerk in de staat New York. CEO Rob Chang vertelde Blockworks dat het bedrijf waarschijnlijk in het bovenste kwart wereldwijd staat voor goedkope elektriciteitskosten, waardoor het een concurrentievoordeel heeft voor de mining. Hij zei het volgende:

“We kunnen een 100% koolstofvrije hernieuwbare energiebron bieden die nog steeds concurrerend Bitcoin kan delven. We zijn 100% toegewijd aan ESG, in tegenstelling tot eentje die toevallig op de juiste plaats en het juiste moment is.”

Saylor kan dus wel een punt hebben en het kan wel eens zorgen dat Bitcoin-mining groener wordt dan dat het momenteel is. Dit zou meteen dan ook alle twijfels van grote instellingen, zoals Tesla Motors, wegnemen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!