Ethereum koers boven $4.000, maar dit is niet alles!

De Ethereum koers presteert momenteel extreem goed en heeft weer een nieuw record bereikt van $4.157. De munt is sindsdien echter weer wat gedaald en staat op het moment van schrijven op $4.070, met een marktkapitalisatie van $471 miljard.

Naast het feit dat de Ethereum koers een nieuwe all-time high heeft bereikt, heeft het depositoadres van Ethereum 2.0 zojuist ook een nieuw recordhoogte bereikt van ruim $18 miljard.

Deze zomer wordt het Ethereum-netwerk tevens geüpgrade, wanneer het zijn langverwachte EIP-1559-update lanceert, die gepland staat op 14 juli. Proof-of-Stake zal naar verwachting ook later dit jaar volgen, waardoor Ethereum op weg is naar schaalbaarheid en milieuvriendelijkheid.

Als teken van deze optimisme omtrent de nummer twee cryptocurrency, heeft de bekende derivatenbeurs Deribit eerder vandaag $50.000 strike-opties toegevoegd, de hoogste uitoefenprijs die ETH ooit heeft gezien.

ProBit

Tot slot is de open interest voor de ETH-futures van CME is ook toegenomen en heeft de investeringsorganisatie VanEck vorige week een Ethereum ETF-aanvraag ingediend Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Beide ontwikkelingen tonen aan dat de interesse vanuit instellingen in ETH flink aan het toenemen is.

Met al deze positieve ontwikkelingen lijkt de Ethereum koers dan ook goed op weg te zijn richting de $10.000, zoals terecht werd aangegeven door populaire analist Lark Davis op Twitter:

Sommige analisten denken zelfs dat Ethereum binnenkort Bitcoin kan omdraaien en de nummer één positie kan overnemen. Of dit echter haalbaar is moet nog blijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!