Ethereum EIP-1559

VanEck dient aanvraag in voor Ethereum ETF

De Ethereum koers heeft onlangs een nieuw hoogtepunt bereikt van ruim $3.500. Als gevolg hiervan hebben verschillende uitgesproken leiders in de crypto-ruimte, zoals Mark Cuban, hun overtuiging uitgesproken dat ETH op de lange termijn de marktkapitalisatie van BTC zal overtreffen.

Ethereum (ETH) bezit momenteel slechts ongeveer 37% van de waarde van Bitcoin (BTC), maar het heeft meer dan 59% van het handelsvolume en maar liefst 570% van het aantal transacties. Dit komt voornamelijk omdat gedecentraliseerde handelsplatforms gebouwd zijn op blockchains zoals Ethereum en mensen in staat stellen een groot aantal tokens te verhandelen.

De recente stijging heeft echter ook de interesse getrokken van grote instellingen en om hierop in te spelen heeft VanEck besloten om een Ethereum ETF aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse SEC. VanEck heeft al een Bitcoin ETF ingediend, die in afwachting is van beoordeling, maar dit is hun eerste Ethereum ETF-aanvraag. Als dit lukt, wordt zal het de eerste Ethereum ETF worden op Amerikaanse markt.

ProBit

Met een Ethereum ETF kunnen detailhandelaren ETH rechtstreeks op hun effectenrekeningen kopen en verkopen. Dit zou een hele nieuwe wereld van vraag openen, aangezien veel retailers, die niet over de middelen of technische expertise beschikken om ETH aan te kopen, dit dan met een klik op de knop kunnen doen.

Bovendien is het regelgevingskader rond ETF’s veel duidelijker dan de duistere fiscale gevolgen van het rechtstreeks kopen van cryptovaluta. Dit zal het voor instellingen gemakkelijker maken om ook Ethereum aan te houden, omdat ze het op de balans kunnen hebben en vermogenswinstbelasting kunnen afbetalen op de manier die ze gewend zijn.

Het is zeer waarschijnlijk dat, als een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, deze Ethereum ETF ook wordt goedgekeurd. In de afgelopen maanden hebben we tekenen gezien dat de oude financiële sector zich aan het opwarmen is voor de crypto-ruimte: zo heeft S&P DJI eerder deze week Bitcoin- en Ethereum-indices uitgebracht. Daarnaast heeft Hester Pierce – de commissaris bij de Securities and Exchange Commission (SEC) – toegegeven dat de toezichthouder misschien wel wat té terughoudend was in het goedkeuren van een Bitcoin ETF.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN