Ripple CEO: XRP is overal een valuta, behalve in de VS

In een recent CNBC-interview gaf de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, aan dat de Verenigde Staten het enige land is dat beweert dat XRP een effect is en geen valuta. Hij ging verder met stellen dat het onvermogen van de Amerikaanse autoriteiten om duidelijke en nauwkeurige regelgeving in de cryptocurrency-industrie in te voeren, “frustrerend” is.

De Verenigde Staten loopt achter

Met de groei van de cryptocurrency-industrie in het afgelopen jaar, begonnen toezichthouders over de hele wereld actiever te bespreken welk type wetgevend kader er moest worden vastgesteld. Volgens de CEO van Ripple lopen sommige landen echter voorop met een meer ruimdenkende benadering, terwijl andere landen, zoals de VS, achterop zijn geraakt.

De grootste economie ter wereld heeft een aantal mogelijke regels voorgesteld, maar de cryptocurrency-industrie heeft meerder malen kritiek geuit over deze voorstellen omdat ze restrictief waren. Het laatste initiatief kwam gisteren toen het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel goedkeurde om een ​​gezamenlijke crypto-taskforce op te richten met de SEC en CFTC.

Desalniettemin gelooft Garlinghouse dat deze aanpak een beetje te laat zou kunnen zijn, vooral in vergelijking met meer geavanceerde landen:

“Ik geef krediet aan markten als Singapore en zelfs delen van Korea waar echt een doordachte, door de overheid geleide, inspanning is geleverd om duidelijke regelgevingskaders rond cryptocurrencies te definiëren en te hebben.”

ProBit

De VS geeft geen duidelijkheid

Bij het bekritiseren van de VS vanwege het gebrek aan doorslaggevende maatregelen in termen van cryptovoorschriften, maakte Garlinghouse van de gelegenheid gebruik om de financiële waakhond van het land te bekritiseren vanwege zijn bewering dat het XRP-token een effect zou zijn. Hij zei het volgende:

“Ironisch genoeg hebben ze hier in de Verenigde Staten niet voor diezelfde duidelijkheid gezorgd. Het is het enige land ter wereld dat heeft gezegd dat XRP iets anders is dan een valuta. De SEC heeft gezegd … XRP is een effect. En dus zijn we nu verwikkeld in een gerechtelijke discussie. Ik voel me tot nu toe goed over hoe dat gaat, maar het is zeker frustrerend.”

In de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission beweert de toezichthouder dat de betalingsverwerker een niet-geregistreerd effectenaanbod uitgevoerd heeft voor de XRP-token. Terwijl beide partijen doorgaan met hun juridische strijd, weigerden andere landen die weg in te slaan en beweerden dat Ripple’s eigen digitale token inderdaad een valuta is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!