Dit small cap NFT-project moet je in de gaten houden!

De kans is groot dat, tenzij je onder een rots hebt geleefd, je de recente hype rond NFT’s (non-fungible tokens) hebt gezien. Kort samengevat: NFT’s zijn tokens die uniek zijn en niet kunnen worden vervangen door iets anders. Een van de grootste problemen in de NFT-ruimte is echter fragmentatie.

We zijn de laatste tijd vaak gevraagd om een ​​rapport over een NFT-project te publiceren, dus vandaag willen we jou kennis laten maken met een aankomend project. NFT Tech bouwt de eerste NFT-creatie- en handelsinfrastructuur waarmee NFT liquide middelen kan worden, allemaal binnen één markt. Laten we, voordat we daarop ingaan, eerst de NFT’s wat meer uitleggen.

Non-fungibele tokens

Nu je weet dat non-fungibele tokens uniek zijn, weet je waarschijnlijk nog steeds niet wat dit precies betekent en welke activa kunnen worden gezien als NFT’s.

Bitcoin en Ethereum zijn voorbeelden van vervangbare tokens. Stel dat je jouw BTC of ETH verkoopt en later wat terug koopt – je zou nog steeds BTC/ETH bezitten. Het maakt niet uit of het niet ‘exact hetzelfde’ bedrag is of dat het op een andere beurs is gekocht, of wat dan ook.

Verzamelobjecten zoals kunst en (beperkte oplage/unieke) ruilkaarten kunnen fungeren als vervangbare tokens. Neem bijvoorbeeld de NBA TopShot-kaarten. Degenen die een pakket kopen en het openen, ontvangen verschillende kaarten genaamd ‘spelersmomenten’. Er is een maximaal aantal waarvan dit exacte spelersmoment kan worden ‘geslagen’, elk van hen heeft een uniek ID. Stel dat er 250 edities zijn geslagen in een keten van een spelersmoment, dan zijn er 250 unieke kaarten op de blockchain met ID 1-250.

Als ik #249 had en ik zou het verkopen, zou de koper #249 krijgen, en niet ineens #1 of #9, enz. – de ID blijft uniek en dit helpt om schaarste onder verzamelobjecten te creëren.

Dezelfde techniek is van toepassing op kunst, bijvoorbeeld Beeple (een bekende kunstenaar) verkocht een van zijn digitale kunstwerken voor maar liefst 69.346.250, met slechts één beschikbare editie. Het is duidelijk dat kunst meer vragen van de gemeenschap heeft gekregen, omdat, realistisch gezien, je gewoon met de rechtermuisknop kunt klikken en de afbeelding kunt opslaan en precies hetzelfde kunstwerk kunt bezitten, toch?

Dat is in wezen waar, hoewel dit bij veel verzamelaars en kunstenaars niet het geval is en de kunst waarde heeft vanwege zijn unieke ID op de blockchain, vergelijkbaar met het vasthouden van een fysieke (1/1) editie van een schilderij.

NFT Tech

Volgens NFT Tech neemt de omvang van de NFT-markt enorm toe. Onderzoek van Nonfungible toont aan dat de volledige marktkapitalisatie van NFT’s is gestegen van ongeveer $40 miljoen in 2019 tot meer dan $380 miljoen aan het einde van 2020. Deze waarde is sindsdien enorm gestegen en blijft dagelijks toenemen.

Met bekende personen en merken die de markt toetreden, wordt het duidelijk dat NFT’s er zijn om te blijven en dat er een aanzienlijke vraag naar zal blijven bestaan. Ondanks deze toegenomen belangstelling blijven NFT-markten illiquide en sterk gefragmenteerd – er is niet echt een markt die liquiditeit biedt op NFT’s en/of alle NFT’s binnen één markt aanbiedt. Opensea en Rarible zijn voorbeelden van marktplaatsen die vaak worden gebruikt door NFT-kopers en verzamelaars, hoewel zelfs deze markten op dit moment illiquide blijven.

Liquid Matching Engine

NFT Tech probeert dit probleem op te lossen door de eerste engine voor het matchen van liquiditeit te lanceren, die overal op de NFT-markt kan worden gebruikt. Dit maakt een biedorderboek op NFT’s mogelijk, de Liquid Engine kan worden overgenomen (geïmplementeerd) door elke bestaande marktplaats waardoor ze kunnen profiteren van de beschikbare liquiditeit (inclusief Rarible en Opensea).

Marketmakers die interactie hebben met de Liquid Engine worden gestimuleerd via een beloningsprogramma bij het verstrekken van liquiditeit. Deze liquiditeit wordt geboden tegen de laagst mogelijke prijs, waardoor risico’s worden verminderd en potentiële opbrengsten worden gemaximaliseerd. Dit stelt hen in staat om NFT’s tegen de laagst mogelijke prijzen te kopen en de Liquid Engine kan deze tegen de gemiddelde verkoopprijs op alle aangesloten / grote marktplaatsen te koop aanbieden. Market Makers zullen ook kunnen deelnemen aan een staking-programma (meer info hierover volgt).

Voor gebruikers biedt NFT Tech ook een rekenmachine waarmee gebruikers naar een NFT kunnen zoeken om een ​​geschatte waardering te ontvangen, iets wat de risico’s van het kopen van iets dat waarschijnlijk tot verliezen zal leiden zal verminderen.

NFT’s maken en verzamelen

Het NFT Tech-platform gaat ook verschillende voordelen bieden voor artiesten, makers of iedereen die een NFT’s wil maken. Door het platform te gebruiken, kunnen gebruikers NFT’s maken met één klik op de knop, zonder dat ze kennis van codering of ontwikkeling nodig hebben.

Het wordt heel gemakkelijk om deze activa vervolgens te koop aan te bieden. Alle NFT’s zijn gecertificeerd op de Ethereum-blockchain, waardoor het risico op oplichting en/of het kopen van een nepartikel wordt verkleind.

Alle gemaakte en/of gekochte NFT’s kunnen worden tentoongesteld in een VR- of digitale galerij. Dit stelt je in staat om aangepaste collecties, unieke creaties, enz. te maken – voor iedereen met wie je dit wilt delen. Het verder openen van unieke manieren om uw NFT’s te promoten.

NFT’s ontmoeten DeFi

Als dat nog niet overtuigend genoeg was, probeer dit dan! Als je nog nooit van NFT’s hebt gehoord, dan heb je misschien wel of niet gehoord van gedecentraliseerde finance (DeFi). Samengevat zijn DeFi gedecentraliseerde finance-protocollen waarmee iedereen geld kan lenen of uitlenen (cryptocurrencies) door middel van onderpand.

Zowel DeFi als NFT’s hebben een toenemende belangstelling gezien:

Veel mensen profiteren van DeFi en b.v. geld lenen om zich in te dekken tegen dalende markten. In de huidige illiquide NFT-markten is dit echter onmogelijk, waardoor NFT-houders gedwongen worden de daling op te vangen zonder de mogelijkheid te hebben hun activa te verkopen.

Dit probleem wordt opgelost via de Liquid Engine van NFT Tech. Maar wat als je jouw NFT niet hoeft te verkopen, terwijl je jezelf toch kunt indekken tegen de prijsdalingen? NFT Tech wil gebruikers daartoe in staat stellen, door gebruikers in staat te stellen geld te lenen door NFT’s als onderpand te gebruiken.

Dit brengt natuurlijk de risico’s met zich mee. Degenen die in staat zijn hun risico’s aan te geven en te beheersen, zullen dit echter geweldig vinden. Omdat het geleende geld kan worden gebruikt om b.v. meer NFT’s kopen, of de lening gewoon op een later moment afbetalen terwijl (hopelijk) winst gemaakt is met de verstrekte liquiditeit.

Roadmap & Backers

Dit alles zal in fasen worden gelanceerd. Een volledige roadmap is beschikbaar op de website van NFT Tech: https://nft.tech/. Q1 & Q2 zijn waarschijnlijk het meest relevant voor de korte termijn:

Wat ons meteen opvalt is:

  • Ontwikkeling van ’s werelds eerste NFT Liquid Engine (Q1)
  • Bètaversie van de NFT Liquid Engine (Q2)
  • Franchise en distributie van de NFT Liquid Engine wereldwijd (Q2)

Dit zijn wat de vroege acceptatie en groei zal stimuleren, waardoor NFT Tech verder in staat wordt gesteld om bekendheid en merkbekendheid te krijgen en tegelijkertijd de volgende functies uit te bouwen.

Het project werd gesteund door verschillende grote en bekende Venture Capitals (VC’s) en de bekende crypto-incubator: Duck DAO, bekend om recent gelanceerde en goed presterende projecten te steunen. En Château Crypto, een toonaangevend netwerk van blockchain-investeerders uit Europa.

Conclusie

We zijn behoorlijk enthousiast over NFT Tech, aangezien we op zoek waren naar een project dat alle marktplaatsen bij elkaar wil brengen, om één groot overzicht en marktplaats van NFT’s te hebben in plaats van dat het erg gefragmenteerd is.

We zijn ook absoluut opgewonden om te lezen over de Liquid Engine en we hopen deze lancering te zien zoals we denken dat het zou moeten werken. Dit is voor ons een kernproduct waarmee ze zich onderscheiden van concurrenten.

Omdat ze worden gesteund door Duck DAO en verschillende andere VC’s, stellen wij ons voor dat het moeilijk is om deel te nemen aan hun openbare verkoop. Het is niet duidelijk hoe dit eruit zal zien. De initiële marktkapitalisatie zou ongeveer $1,5 miljoen bedragen.

Aangezien er momenteel geen live MVP is, moeten we rekening houden met het potentieel en alle openbaar beschikbare informatie gebruiken. Dat gezegd hebbende, zouden wij graag een bijgewerkte versie van dit rapport willen schrijven zodra ze hun MVP of daadwerkelijke engine & marketplace lanceren.

Wil je meer weten over cryptocurrencies, blockchain-technologie en andere gerelateerde projecten? Zorg ervoor dat u zich bij ons aansluit op Telegram op YourCryptoLibrary en QuoraInnerCircle. Je bent van harte welkom om gratis lid te worden, we delen fundamentele onderzoeksrapporten zoals deze, evenals technische analyses.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!