Kwartaalcijfers van Coinbase laten enorme groei zien

De bekende cryptocurrency-beurs Coinbase publiceerde vanochtend zijn kwartaalcijfers van Q1 2021 en deze vallen zeker niet tegen, voorafgaand aan de openbare notering op 14 april.

Uit de publicatie blijkt dat Coinbase in het eerste kwartaal van 2021 meer dan $1,8 miljard (omzet) gedraaid heeft – een bedrag dat hoger is dan het bedrag van $1,1 miljard voor heel 2020 en bijna tien keer zoveel als de $190 miljoen omzet in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Op basis van het cijfer van $1,8 miljard schatte Coinbase zijn netto-inkomen tussen $730 miljoen en $800 miljoen en vermeldde het zijn een vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBIDTA) – een maatstaf die wordt gebruikt om de bedrijfsprestaties van een bedrijf te evalueren – van ongeveer $1,1 miljard. Het geeft ook aan dat het totale handelsvolume in het eerste kwartaal $335 miljard was.

De overige statistieken hebben tevens een grote groei doorgemaakt. Zo heeft het aantal geverifieerde gebruikers van Coinbase nu 56 miljoen bereikt, samen met het aantal Monthly Transacting Users (MTU’s) – of gebruikers die minstens één keer per maand actief transacties uitvoeren – van 6,1 miljoen.

Het totaal beheerd vermogen op het platform bereikte een totale waardering van $223 miljard, wat ongeveer 10% van de gehele cryptocurrency-markt is. Van dit bedrag was meer dan $122 miljard aan cryptocurrencies van instellingen.

ProBit

Los van de verdiensten merkte Coinbase op dat zijn bedrijf afhankelijk was van bredere cryptomarktcycli en dat er sinds 2010 vier van dergelijke cycli werden waargenomen met een typische duur van 2 tot 4 jaar. Het zei het volgende hierover:

“Gemiddeld hebben deze prijscycli de algehele crypto-marktkapitalisatie aanzienlijk verhoogd ten opzichte van de vorige cyclus en nieuwe gebruikers aangetrokken tot de crypto-economie.

Het voegde hier aan toe dat deze cycli “zeer volatiel” kunnen zijn en dat de prestaties boven de prijs worden gemeten “in plaats van op basis van de kwartaalresultaten.” Het gaf echter ook aan dat een mix van MTU’s, marktcycli en handelsvolume hun transactie-inkomsten aanzienlijk zou laten fluctueren, wat betekent dat de winstgevendheid op kwartaalbasis zou worden beïnvloed.

Dat gezegd hebbende, ging Coinbase verder met aangeven dat het prioriteit zou geven aan investeringen in tijden dat de industrie nog in de beginfase verkeert.

Wat de rest van 2021 betreft, blijft de beurs optimistisch en zei het volgende:

“We verwachten een betekenisvolle groei in 2021, aangedreven door transactie- en bewaarinkomsten, gezien de toegenomen institutionele interesse in de crypto-activaklasse.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!