Koper van de Beeple NFT van $69 miljoen waarschuwt voor NFT’s

De discussie over de vraag of NFT’s een blijvende impact zullen hebben op de kunstmarkt is nog steeds aan de gang, maar de man die de NFT-manie heeft aangewakkerd, de koper van de bekende NFT van Beeple die hem $69 miljoen kostte, haalt nog steeds de krantenkoppen. Zo heeft hij aangegeven dat iedereen die probeert te profiteren van NFT’s een “een enorm risico” neemt. Vignesh Sundaresan voegde hier aan toe dat “het nog gekker is dan investeren in cryptocurrencies.”

Afnemend sentiment is te zien in recente veilingen. De gemiddelde prijzen voor NFT’s die door Nonfungible.com werden gevolgd, daalden met bijna 70% ten opzichte van een piek in februari tot begin april. Tevens is B.20, een token gemaakt door MetaKovan om “gedeeld eigendom van een open kunstproject” mogelijk te maken, ook gedaald van ongeveer $23 tot $5 sinds hij de Christie’s-veiling op 11 maart won.

ProBit

Maar waarom betaalde hij dan $69 miljoen?

Sundaresan gaf aan dat het “in de eerste plaats géén investering” is en dat zijn motivatie was om de NFT-artiest te steunen en de technologie onder de aandacht te brengen. Hij voegde hier aan toe:

“Ik kreeg de kans om deel uit te maken van deze zeer belangrijke verschuiving in de manier waarop kunst eeuwenlang werd waargenomen.”

Vooruitzichten op lange termijn

Sundaresan beschreef de technologie als een voortdurende innovatie die een “nieuwe patronagebeweging” voor artiesten en andere makers van content mogelijk zal maken, hoewel de hype rond de duurste NFT’s waarschijnlijk zal vervagen. Hij sloot af met:

“Ik denk niet dat NFT’s voor altijd dezelfde soort hype zullen houden rond hoogwaardige items. De markt zal verdeeld raken. Er zullen heel weinig items van hoge waarde zijn en een oneindig aantal items van zeer lage waarde.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!