CEO van Goldman Sachs gelooft dat er betere Bitcoin regelgeving zal komen

De CEO van Goldman Sachs, David Solomon, voorspelt dat er een grote verandering aan zit te komen op de manier waarop de Amerikaanse overheid Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zal reguleren voor instituties. Tijdens een interview met CNBC vandaag werd Solomon gevraagd of Goldman Sachs van plan is om Bitcoin te adopteren. Hij merkte op dat de bank Bitcoin continu in de gaten houdt, aangezien de vraag naar digitale valuta blijft stijgen:

“We blijven op een zeer proactieve manier nadenken over digitale valuta en de digitalisering van geld, en in die context zijn we betrokken bij onze klanten, en we kijken vooral naar wat onze klanten nodig hebben.”

ProBit

Het bestaande regelgevingskader rond cryptocurrency beperkt Goldman Sachs en andere instituties om te werken met risicovolle activaklassen zoals Bitcoin. Solomon merkte echter op dat crypto zich op een positieve manier ontwikkeld heeft en dat deze regelgeving in de loop van de tijd zal veranderen:

“Ik denk dat er een grote evolutie zal komen. Over hoe dit de komende jaren evolueert, werken we volgens de regels die we hebben. Ik ga niet speculeren over waar de regels zullen gelden voor gereguleerde financiële instellingen, maar we zullen manieren blijven vinden om onze klanten van dienst te zijn terwijl we verder gaan.”

Banken kunnen niet om Bitcoin heen

Steeds meer banken in de VS beginnen cryptocurrency gerelateerde diensten aan te kondigen. Begin dit jaar was misschien wel een van de grootste sensaties. Toen maakte de oudste bank van het land, BNY Mellon, het nieuws bekend dat het Bitcoin-bewaringsdiensten voor zijn institutionele klanten gaat aanbieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!