Chiliz (CHZ) kan binnenkort weer flink gaan stijgen, aldus analist

De host van het bekende YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een recente video aangegeven dat het bekende non-fungible token (NFT) -project, Chiliz (CHZ) binnenkort een flinke stijging door kan gaan maken. Dit is opvallend, aangezien de munt in de afgelopen 30 dagen al met 650% is gegroeid.

De analist, die zichzelf simpelweg Guy noemt, vertelt zijn 610.000 YouTube-abonnees waarom hij denkt dat Chiliz een enorm aantal gebruikers de crypto-ruimte zou kunnen binnenleiden:

“Ben je op zoek naar die geweldige app die de potentie heeft om de sluizen te openen en honderden en miljoenen mensen in crypto te brengen? Die ongrijpbare eenhoorn zou waarschijnlijk op een aardig bedrag gewaardeerd worden, wat betekent dat als je er op het juiste moment in zou stappen, je echt krankzinnige winsten zou kunnen boeken. Wat als dat project NFT’s, sport en crypto combineert? Dat is het type raketbrandstof dat het naar de stratosfeer zou kunnen sturen … Dat is precies wat Chiliz doet.”

De CHZ-token heeft de afgelopen maanden goed gepresteerd. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat NFT-projecten enorm in populariteit gestegen zijn door de groeiende vraag omtrent digitale kunst, ruilobjecten en andere vorm van content. CHZ staat momenteel in de top 50 van projecten op basis van marktkapitalisatie met een evaluatie van $2,6 miljard.

ProBit

Guy ging verder met uitleggen waarom Chiliz op dit moment één van de meest interessante projecten in de crypto-ruimte is, en legt uit hoe het sportclubs helpt geld te verdienen met hun fanbase.

“Chiliz biedt de oplossing voor teams om teammanagement te gamificeren, er een eigen entertainmentvoorstel van te maken en geld te verdienen met de vraag naar deze stemrechten. Fans krijgen daarentegen een nieuwe manier om hun team te ondersteunen en krijgen de kans om te stemmen over bepaalde teambeslissingen, die allemaal van invloed zijn op echte sportevenementen.”

Hij merkte ook op dat Chiliz zichzelf positioneert om echte waarde te genereren door in de NFT-markt te duiken en samen te werken met blockchain-ecosysteemontwikkelaar Enjin (ENJ) om digitale verzamelobjecten te maken.

“Socios werkte samen met Enjin om op Ethereum-gebaseerde verzamelobjecten voor partnerclubs te creëren. Een paar weken geleden kondigde Chiliz ook aan dat het was geïntegreerd met Chainlink om NFT’s in realtime te maken. Waarom is dat zo belangrijk? Nou, het stelt Chiliz in staat om dynamische NFT’s te creëren als reactie op echte sportevenementen en limited edition NFT’s te minten.

Hij sloot af met:

“Ik hou echt van Chiliz als project, het concept en hoe ze schijnbaar de weg banen voor unieke digitale sportmemorabilia met NFT’s in realtime. Ik hou ook erg van het idee om tastbare teamgerelateerde voordelen toe te voegen aan NFT’s. Op die manier hebben ze tastbare reële waarde en dit zou de toekomstige vraag moeten stimuleren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!