Michael Jordan en Will Smith en andere sterren investeren $305 miljoen in NBA Top Shot Maker

Dapper Labs, het bedrijf achter zeer succesvolle non fungible token (NFT) -platforms CryptoKitties en NBA Top Shot, heeft ongeveer $305 miljoen aan investeringen van NBA- en entertainmentsterren binnengehaald.

Volgens een rapport van Business Insider deden de voormalige en huidige NBA-sterren zoals Michael Jordan, Alex Caruso en Kevin Durant mee in de investeringsronde. Andere investeerders die ook deelnamen waren The Chernin Group en Will Smith’s venture capital-outfit Dreamers VC. De waardering van Dappers Labs wordt na de recentelijke investering geschat op $2,6 miljard.

De CEO van Dapper Labs, Roham Gharegozlou, zei het volgende over het succes van het platform:

“NBA Top Shot is succesvol omdat het basketbalfandom aanboort – het is een nieuwe en spannendere manier voor mensen om in contact te komen met hun favoriete teams en spelers.”

Na het succes van NBA Top Shot zegt Gharegozlou dat Dapper Labs ‘dezelfde magie’ wil uitbreiden naar andere sportbranches.

Wat zijn NBA Top Shot verzamelobjecten?

Er kan bijna geen dag voorbij gaan of er is weer een of ander nieuwsbericht rond NFT’s en de enorme bedragen die daarin rondgaan. Voor NFT’s worden geavanceerde cryptografische technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat een digitaal bezit voor altijd van jou is.

NBA Top Shot gebruikt dezelfde tokens om hoogtepunten in de NBA vast te leggen. In plaats van kunstwerken worden ze echter voor altijd als verzamelkaarten in videoformaat omgezet.

De bedragen die aan NFT’s worden uitgegeven zijn gigantisch. Zo betaalde iemand $69 miljoen voor de Beeple NFT.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!