Beeple NFT

Ontmoet de persoon die $69 miljoen betaald heeft voor de Beeple NFT

Jullie hebben vast allemaal wel meegekregen dat het digitale kunstwerk, getiteld EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS, vorige week onder de hamer ging bij veilinghuis Christie voor ruim $69 miljoen, waardoor het het duurste digitale kunstwerk ooit is. Tot op heden was echter niet bekend wie het winnende bod gedaan had. Het enige wat duidelijk was, is dat de bieder de naam Metakovan gebruikte.

Het gerucht ging dat de veiling aanvankelijk werd gewonnen door TRON-oprichter Justin Sun, die later zei dat hij in de laatste seconden van verloren had van ‘Metakovan’. Nu is echter duidelijk geworden dat de man achter deze gebruikersnaam Vignesh Sundaresan is.

Sundaresan’s zijn interesse in NFT’s

Sundaresan, als ‘Metakovan,’ is de afgelopen maanden een flink bezig geweest met het kopen van non-fungible tokens (NFT’s). Zo was hij aanwezig op verschillende veilingen met agressieve biedingen en een grote portemonnee. Zo bood hij ook de beroemde $777.777 in de laatste seconde van zo’n veiling – nogmaals, voor een verzameling NFT’s van Beeple. In een gesprek met Decrypt, in de nasleep van zo’n veiling, zei Metakovan het volgende:

“Ik geloof niet dat er echt een bovengrens is voor hoeveel je zou betalen […] Ik zou niet te veel betalen voor een verhaal dat ik niet interessant vind of voor een NFT die niet erg uniek is. Maar ik denk dat er iemand zal zijn die een heel unieke NFT maakt, iets dat tot de verbeelding spreekt, en ik zal dan aanwezig zijn voor die veiling.”

Maar hoewel de aankopen anoniem waren en de identiteit van Metakovan aanvankelijk werd gekoppeld aan ene “Scott Alexander”, zei Sundaresan dat het onthullen van zijn echte identiteit een eerbetoon was aan zijn land van herkomst:

“Het punt was om Indiërs en mensen van kleur te laten zien dat ook zij beschermheren kunnen zijn, dat crypto een gelijkmakende macht is tussen het Westen en de rest, en dat het mondiale zuiden aan het opkomen is.”

Wie is Vignesh Sundaresan?

In zijn korte post beschreef Sundaresan zichzelf als een crypto-liefhebbende Indiase immigrant die momenteel in Singapore woont, en in 2013 in de cryptocurrency-markt terecht gekomen is. Hij is momenteel de CEO van IT-adviesbureau Portkey Technologies en heeft eerder Bitcoin ATM-provider Bitaccess opgericht.

Hij beweerde ook de eerste Bitcoin-geldautomaat van het bedrijf te hebben verkocht aan Anthony Di Iorio, één van de medeoprichters van Ethereum (ETH), voordat hij in 2015 deelnam aan de crowdsale van de cryptocurrency, iets wat een grote rol speelde op de kijk van Sundaresan op cryptocurrencies:

“[Het] stelde mij, een onbekende, in staat om erin te investeren”.

De winst die hij door de jaren heen maakte rolde uiteindelijk in Metapurse, een speciaal NFT-fonds dat investeert in cryptokunst, virtuele landen en in-game-activa. Het fonds wordt gerund door Sundaresan en Anand Venkateswaran, onder de naam ‘Twobadour’. Het fonds zet zijn geld ook in voor een Fellowship-beurs van $500.000, die elk $100.000 zal bieden aan vijf “verhalenvertellers” in de crypto-ruimte die persoonlijk minstens één NFT hebben gemaakt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN