Bitcoin koers kan volgende maand richting $75.000 stijgen

Natuurlijk is de geschiedenis geen garantie voor de toekomst, echter is het toch wel vaak goed om naar het verleden te kijken om hier patronen uit te halen. Als we kijken naar hoe de Bitcoin koers zich in de maand april vaak gedraagt, dan is duidelijk te zien dat dit vaak een goede maand is voor de koningsmunt.

Slechts enkele dagen voor het einde van een wat vlakke maand, is de Bitcoin koers weer in beweging, met een prijs van $59.000 op het moment van schrijven. De sprong van ruim 6% komt na het nieuws dat Visa zijn eerste cryptocurrency-transactie heeft voltooid en dat PayPal besloten heeft om cryptocurrency-betalingen mogelijk te maken voor Amerikaanse klanten.

Dit nieuws kan de munt helpen om een historische maand april neer te zetten. Zoals gedeeld door het Twitter-account ‘Bitcoin Archive’, is de Bitcoin koers slechts twee keer in zijn geschiedenis NIET gegroeid in de maand april. Daarnaast heeft het tevens ook maar twee keer in de geschiedenis GEEN dubbele cijfers weten te behalen.

Aangezien de meeste gegevens aantonen dat de prijsactie in 2021 een afspiegeling is van die van 2017, is er een kans dat de komende maand een winst van ongeveer 30% zal opleveren. Dit zou betekenen dat de Bitcoin prijs richting de $75.000 kan stijgen (géén financieel advies).

ProBit

Danny Scott, CEO van Bitcoin-exchange CoinCorner, is van mening dat de maand nog hogere winsten zal opleveren. Onder verwijzing naar de wet van gemiddelden, gelooft de data-analist dat Bitcoin maar liefst met 51% zou kunnen stijgen om $83.000 te bereiken.

Wat denken jullie? Verwachten jullie ook een flinke stijging volgende maand? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!