PayPal cryptocurrencies

PayPal gaat consumenten toestaan om te betalen met cryptocurrencies

Eerder vandaag verscheen er een artikel op Reuters dat PayPal vandaag zal aankondigen dat het Amerikaanse consumenten is gaan toestaan om cryptocurrencies te gebruiken om bij miljoenen online verkopers wereldwijd te betalen.

Klanten die Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) in de digitale portemonnee van PayPal hebben, kunnen nu deze cryptocurrencies omzetten in fiat-valuta’s wanneer zij afrekenen bij online verkopers, aldus het bedrijf. Het ging verder met aangeven dat de service zal de komende maanden beschikbaar worden bij alle 29 miljoen verkopers die PayPal accepteren.

De president en CEO van PayPal, Dan Schulman, zei het volgende tegen Reuters:

“Dit is de eerste keer dat u cryptocurrencies naadloos kunt gebruiken op dezelfde manier als een creditcard of een debetkaart in uw PayPal-portemonnee.”

Afrekenen met cryptocurrencies zat er natuurlijk al aan te komen, aangezien het bedrijf in oktober al aankondigde dat het gebruikers zal faciliteren om cryptocurrencies te kopen, verkopen en vast te houden op het platform.

ProBit

De lancering van PayPal komt tevens minder dan een week nadat de bekende elektrische autofabrikant Tesla Motors aankondigde dat het Bitcoin-betalingen voor zijn auto’s zou gaan accepteren. Tesla zal echter, in tegenstelling tot PayPal, de ontvangen Bitcoin vasthouden.

Hoewel het ontluikende actief aan kracht wint bij reguliere beleggers, moet het nog steeds een wijdverspreide vorm van betaling worden. De volatiliteit van de koningsmunt is echter een groot struikelblok voor veel verkopers. Hier hoopt PayPal verandering in te brengen, want door de transactie in fiatgeld te verrekenen, zullen handelaren veilig blijven voor de volatiliteit. Schulman zei het volgende hierover:

“We denken dat het een overgangspunt is waar cryptocurrencies veranderen van voornamelijk een activaklasse die je koopt, bezit en of verkoopt, naar een legitieme financieringsbron om transacties in de echte wereld te doen bij miljoenen handelaren.”

Het bedrijf rekent tevens geen transactiekosten voor het afrekenen met cryptocurrencies en er kan slechts één type munt worden gebruikt per aankoop.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN