TradePremium: Wat kunnen we verwachten van de Ethereum koers?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers laat nog steeds wat zijdelingse actie zien, ondanks het goede nieuws omtrent Visa. De grote vraag is echter of er nog iets aan onze charts is veranderd. Laten we het bekijken.

Ethereum koers weekgrafiek

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Nog steeds diezelfde prijs die in de gaten gehouden moet worden, $1740. We kregen opnieuw een close onder de resistance op de weekgrafiek. Je voelt het al aankomen, ook daardoor weer weinig verandering in onze prijsanalyse. $1740 blijft hierdoor duidelijk als keypunt op de weekly. Deze week als resistance, maar op moment van schrijven traden we er opnieuw boven en kijken we naar de bovenliggende range die ook al enkele weken van kracht is tussen $1800 en $1940. En als laatste punt, nog steeds de all-time high van $2040.

De levels om aan te gaan vallen blijven hetzelfde en ook de range om te gaan vasthouden veranderd niet. Support kan verwacht worden in de range $1440 tot $1125 en daarbij zou het ook goed zijn om geen candle closes onder $1415 te krijgen. Het volume op de weekly lijkt stevig uitgeput te worden met een prijs die vrijwel stabiel blijft. Zowel uitbreken naar boven of beneden zal dus een grotere move kunnen worden als we een bevestiging kunnen krijgen door toenemend volume.

ProBit

Ethereum koers daggrafiek

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

Kunnen we wat op de daily zien om de eventuele richting van de weekly te bepalen? Geen double top vorming zoals mogelijk in de kaarten kon zitten. Dat is een goed teken! Daarnaast bouwde we een eerste soort higher low, waarvan de origine en support van de move gevonden kan worden op de bodem van onze interim support zone die we afgelopen weken meermaals aangehaald hebben, $1670 tot $1550. We hebben die bodem twee keer aangetikt en zijn vervolgens naar boven vertrokken. Daar houden we dus voorlopig ook onze eerste support range opnieuw in het oog en daaronder ligt nog steeds die grote range van $1427 tot $1326. Candle closes onder $1549.40 zouden kunnen betekenen dat we deze opnieuw gaan opzoeken.

Waar liggen dan de resistance levels en ranges? Op daily houden we nog steeds onze blik gericht op de range $1940 tot $2040. Krijgen we candle closes in en boven deze zone is dat uiteraard een zeer mooi signaal voor de weekly! Ook het volume op daily nam al enige tijd stevig af, maar we krijgen nu hebben we weer een eerste stevigere impuls van volume, in combinatie met een bullish candle, gekregen. De eerste goede tekenen beginnen zich dus te tonen zich op de daily. Nog wel een belangrijke side note om rekening mee te houden kunnen jullie terug vinden in de conclusie.

Conclusie

De eerste goede tekenen beginnen zich te tonen op de daggrafiek. Tijd om opnieuw die resistance ranges te gaan aanvallen en overwinnen! Zeer belangrijk om rekening met te gaan houden, is dat het de laatste dagen van de maand zijn, dus komt er ook een monthly close aan, die tevens ook samenvalt met de close van het eerste kwartaal van 2021. Hoe deze close is verlopen en wat deze ons kan vertellen wordt zeker mee opgenomen in de analyse van volgende week.

Volgt ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op Woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte te blijven.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!