De Verenigde Staten zal “Bitcoin nooit verbieden”, aldus Tyler Winklevoss

Eerder gaf de bekende miljardair Ray Dalio aan dat hij denkt dat de Verenigde Staten wel eens kan besluiten om Bitcoin (BTC) te verbieden. Nu is echter een reactie van Tyler Winklevoss naar buiten gekomen waarin hij zegt dat dit nooit zal gebeuren.

Hij maakte dit bekend in een recent Twitter-bericht, waarin hij uitlegde dat het proces van het beoordelen van de structuur van Bitcoin als een asset al is uitgevoerd door de autoriteiten die hier verantwoordelijk voor zijn. Tyler Winklevoss gelooft niet dat er iets anders is waarvoor de regering terug zal komen hierop, wat impliceert dat de controle is gedaan en afgesloten. Hij tweette het volgende:

“De Amerikaanse regering zal Bitcoin nooit verbieden. Deze vragen zijn de afgelopen tien jaar gesteld en beantwoord door toezichthouders en rechtbanken. Dat is een gepasseerd station.”

ProBit

Gemengde reacties op de bewering van Tyler

De Bitcoin-gemeenschap is altijd dol op het ondersteunen van de benchmarkactiva. Deze keer nemen echter zelfs voorstanders de waarschuwingen van Dalio serieus. Zo reageerde CryptoWhale, een populaire Bitcoin-handelaar, analist en miner, op Tyler Winklevoss en drong er bij hem op aan om meer logica toe te passen. Hij zei het volgende:

“Ze zullen het uiteindelijk verbieden. Kijk maar naar alle oorlogen die de VS begonnen is om hun eigen valuta te beschermen. Minder wishful thinking, meer logisch denken!”

Als de Amerika erin zou slagen om Bitcoin te verbieden, zal het land in hetzelfde schuitje komen als Nigeria en India, waar de regeringen van beide landen van plan zijn om de handel in cryptocurrencies tot op zekere hoogte te beperken. Hoewel het niet duidelijk is hoever de Amerikaanse overheid zal gaan, kan elk restrictief beleid grote gevolgen hebben voor investeerders en handelaren, terwijl het tegelijkertijd de Bitcoin koers zal beïnvloeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!