Bitcoin koers

Miljardair Ray Dalio denkt dat overheden Bitcoin kunnen gaan verbieden

In een gesprek met Yahoo Finance legde de bekende miljardair Ray Dalio – de oprichter van Bridgewater Associates, een hedgefonds dat meer dan $150 miljard onder beheer heeft – uit dat de kern van de richtlijnen van elk land is om controle uit te oefenen over het monetaire systeem, om de concurrentie op een afstand te houden, aangezien de situatie voor hen gemakkelijk ongunstig kan worden. Dit is dan meteen de reden waarom hij denkt dat de overheden, zoals die van Amerika, in de toekomst Bitcoin (BTC) kunnen gaan verbieden.

Hij verwijst verder naar de situatie met de Amerikaanse overheid en goud in het verleden, toen de overheid het privébezit van goud strafbaar stelde. Zoals vermeld in zijn boek “The Changing World Order”, schrijft hij dat de “regeringsleiders niet wilden dat goud zou concurreren met geld en krediet als een schat aan rijkdom.” Hij zei hier het volgende over:

“Elk land koestert zijn monopolie op het beheersen van vraag en aanbod. Ze willen niet dat andere gelden actief zijn of concurreren, omdat dingen uit de hand kunnen lopen. Dus ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat er bepaalde omstandigheden zullen komen, zoals de manier waarop goud werd verboden.”

Hij geeft toe dat hij niet zeker weet hoe de regering het gaat aanpakken, maar dat het hoe dan ook kan gebeuren:

“Kunnen ze het nu doen? Ja. Nu gaan we in op de bijzonderheden. Ik heb begrepen van mensen die een soort van overheidstoezicht hebben, ja, ze kunnen begrijpen dat ze het kunnen volgen. Ze kunnen weten wie ermee te maken heeft. Ik weet het niet, ik ben daar geen expert in. Maar weet je, er is een hele manier, zijn het privéportefeuilles? Zijn het geen privéportefeuilles? Hoe doe je dit, dit en het andere? Ik zou vermoeden dat het erg moeilijk zou zijn om tegen dat soort acties in te gaan.”

ProBit

Voor het Bitcoin-ecosysteem is de geloofwaardigheid ervan het afgelopen decennium opnieuw bevestigd, maar dat kan op zichzelf dezelfde reden zijn waarom Dalio denkt dat het een grote concurrent voor de overheid is, hoewel hij nog steeds opmerkt dat het allemaal een pluspunt is voor het actief. Zoals hij zei:

“Bitcoin heeft zichzelf de afgelopen 10 jaar bewezen, het is niet gehackt. Het is daarom over het algemeen op operationele basis gewerkt. Het heeft een aanzienlijke aanhang opgebouwd. Het is in zekere zin een alternatief voor rijkdom. Het is als een digitaal geld. En dat zijn de pluspunten.”

Tot slot haalde hij India als voorbeeld aan, wat al een aantal jaar bezig is om te proberen om cryptocurrencies in het land te controleren of te verbieden. Het land heeft recentelijk het wetgevingsvoorstel, de “Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021”, opgesteld, wat het gebruik van private cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, effectief zou verbieden. Het is nog niet zeker dat deze wetgeving aangenomen wordt, echter ziet het er slecht uit voor de ontluikende markt in het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN