Hashtag “RelistXRP” is trending op Twitter

We weten allemaal dat de cryptocurrency van Ripple Labs, XRP, één van de sterkste communities achter zich heeft staan. Nu heeft het leger zich echter massaal ingezet om cryptocurrency-beurzen onder druk te zetten om de cryptocurrency opnieuw aan te bieden met de hashtag “RelistXRP”, ondanks de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens Twitter-gebruiker MackAttackXRP was de hashtag “RelistXRP” eerder op de dag populair in Nederland, waarbij sommige gebruikers meldden dat de sociale mediabeweging aan populariteit won in Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Twitter-gegevens toonden dan ook meer dan 35.000 tweets met de hashtag in Nederland, meer dan 30.000 tweets in de VS en ongeveer 24.000 in Australië.

In december beschuldigde de SEC Ripple CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen van het uitvoeren van een “niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten”. Als reactie op de rechtszaak hebben veel crypto-beurzen besloten om de handel in XRP op te schorten of de token te verwijderen. Dit is dan ook meteen de reden waarom de campagne gestart is.

De beurzen die de handel voor XRP hebben stopgezet of de notering hebben geschrapt, zijn onder meer Coinbase, OKCoin, Bittrex, Bitstamp, Binance.US, Crypto.com, iTrustCapital, eToro, Genesis, Nexo, Wirex, Ziglu, CEX, STEX, Abra, Blockchain.com, en Coingate. Andere cryptobedrijven hebben het ondernemen van actie tegen het token uitgesteld. Uphold zei bijvoorbeeld dat het XRP niet zal schrappen totdat de SEC-rechtszaak is opgelost, terwijl de Indonesische crypto-exchange Indodax zei dat de token “het risico loopt om te worden geschrapt”.

Of deze actie vanuit community-leden ook echt een effect gaat hebben, is nog maar de vraag. Vooral gezien het feit dat de beurzen een groot risico lopen als XRP uiteindelijk een effect blijkt te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!