Coinbase verplaatst beursgang naar volgende maand

Coinbase, de belangrijkste Amerikaanse crypto-exchange met een geschatte waarde van $68 miljard, heeft zijn officiële beursgang één maand verplaatst, aangezien zijn plannen om het proces te versnellen “zijn mislukt”, aldus anonieme bronnen die worden aangehaald door Bloomberg.

Het negenjarige bedrijf schetste zijn plannen om via een directe notering openbaar te worden gemaakt in een wettelijke aanvraag in februari. Een bron vertelde de Financial Times dat Coinbase had verwacht deze maand naar de beurs te gaan. Dit blijkt nu echter één maand later te worden, aldus de anonieme bronnen.

Coinbase moet $6,5 miljoen betalen voor wash trading

Gisteren is bekend geworden dat de CFTC het bedrijf hard heeft aangepakt vanwege de manier waarop het handelsvolumes heeft getoond en cryptohandel heeft afgehandeld. Als gevolg hiervan heeft Coinbase ermee ingestemd om $6,5 miljoen te betalen als onderdeel van een schikking.

ProBit

De schikking volgt op een reeks beschuldigingen over de manier waarop de beurs transacties registreerde op GDAX, het handelsplatform dat nu Coinbase Pro heet, tussen 2015 en 2018. Het bureau beweerde dat GDAX “roekeloos valse, misleidende of onnauwkeurige rapporten had afgeleverd over transacties in digitale activa”, zoals Bitcoin. Coinbase heeft deze aantijgingen in de schikking niet bevestigd noch ontkend.

Directe notering

Coinbase koos ervoor om openbaar te worden via een directe notering op de Nasdaq in plaats van de meer gebruikelijke route van een IPO. Dit is een goedkopere manier dan IPO’s en vereisen minder papierwerk. Coinbase zal geen nieuwe aandelen creëren, zoals het geval zou zijn bij een IPO, maar in plaats daarvan 115 miljoen bestaande aandelen aanbieden.

Voordat de SEC haar regels op 22 december bijwerkte, was een belangrijk verschil tussen een directe notering en een IPO dat bedrijven alleen nieuwe aandelen in een IPO mocht creëren. Hoewel de SEC het nu toestaat om nieuwe aandelen in een directe notering te creëren, weigerde Coinbase dit te doen.

Bedrijven die naar de beurs gaan, moeten investeerders aantrekken. In plaats van door het land heen te proberen om topinvesteerders te charmeren, beantwoordt Brian Armstrong, CEO van Coinbase, vragen van potentiële investeerders via een Reddit “Ask Me Anything” -thread.

In tegenstelling tot een conventionele roadshow, houdt een Reddit AMA natuurlijk in dat je in contact komt met iedereen die onder de thread wil reageren, wat het een stuk persoonlijker en transparanter maakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!