CoinMarketCap leerprogramma

Coinbase ontvangt boete van CFTC van $6,5 miljoen voor wash trading

De Commodity Futures Trading Commission heeft de bekende Amerikaanse beurs Coinbase opdracht gegeven om een ​​boete van $6,5 miljoen te betalen voor wat de CFTC beschrijft als “roekeloze, valse, misleidende of onnauwkeurige rapportage en wash trading door een voormalige werknemer op het GDAX-platform van Coinbase”.

Volgens de schikking moet Coinbase ook stoppen en afzien van verdere schendingen van de Commodity Exchange Act of aanvullende CFTC-voorschriften. De waarnemend directeur van de handhaving bij de CFTC, Vincent McGonagle, wees erop dat de acties een duidelijke boodschap naar andere platforms in het ecosysteem van digitale activa stuurden.

Vond plaats tussen januari 2015 en september 2018

Met betrekking tot het tijdstip waarop de handelingen werden gepleegd, heeft de CFTC het teruggebracht tot tussen januari 2015 en september 2018, toen twee geautomatiseerde handelsprogramma’s werden gebruikt op Coinbase, zoals hieronder beschreven.

“Gedurende deze periode exploiteerde Coinbase twee geautomatiseerde handelsprogramma’s, Hedger en Replicator, die orders genereerden die soms met elkaar overeenkwamen. De GDAX-handelsregels maakten specifiek bekend dat Coinbase handelde op GDAX, maar maakten niet bekend dat Coinbase meer dan één handelsprogramma uitvoerde en via meerdere accounts handelde.”

ProBit

De CFTC legde uit dat zowel Hedger als Replicator soms orders met elkaar matchen in bepaalde handelsparen op Coinbase. De beurs ging verder met het opnemen van de informatie voor deze transacties op haar website en leverde deze ook aan rapportagediensten, waardoor marktindexen elders werden beïnvloed. De CFTC heeft de reeks gebeurtenissen als volgt uitgelegd:

“Real Time Index en CoinMarketCap OpCo, LLC, die dergelijke transactionele informatie op haar website plaatst, kregen toegang tot de transactionele informatie van Coinbase via de Application Programming Interface van Coinbase, terwijl de NYSE Bitcoin Index deze rechtstreeks ontving in transmissies van Coinbase.

Volgens het bevel wordt transactionele informatie van dit type gebruikt door marktdeelnemers voor prijsvorming met betrekking tot het verhandelen of bezitten van digitale activa, en dit heeft mogelijk geleid tot een waargenomen volume en liquiditeitsniveau van digitale activa, waaronder Bitcoin, dat onjuist, misleidend en/of onnauwkeurig was.

Misleidende orders in BTC/LTC

Bovendien benadrukte de CFTC dat tussen augustus en september 2016 een voormalige werknemer van Coinbase “een manipulatief of misleidend apparaat gebruikte door opzettelijk koop- en verkooporders in het Litecoin / Bitcoin-handelspaar op GDAX te plaatsen die elkaar matchten als wash trades”.

Als gevolg van deze beschuldigen is de Amerikaans beurs nu genoodzaakt om een boete van $6,5 miljoen te betalen aan de CFTC.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN