Manchester City gaat eigen fantoken lanceren op Socios.com

We hebben de afgelopen jaar al heel wat voetbalclubs gezien die hun eigen fantoken gelanceerd hebben op Socios.com. Zo hebben we artikelen geschreven over FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus. Nu is echter duidelijk geworden dat de grote Engelse voetbalclub Manchester City de nieuwste sportclub is geworden die zijn eigen token gaat lanceren om digitale fanbetrokkenheid aan te drijven.

Volgens de officiële aankondiging van vandaag is Manchester City een samenwerking aangegaan met het platform voor fanbetrokkenheid Socios.com om de CITY-fan-token op de Chiliz-blockchain te lanceren. Net als bij de andere voetbalclubs, krijgt Manchester City nu een optie om VIP-beloningen, clubpromoties, games, AR-functies en opiniepeilingen te bieden met behulp van het platform.

Stephan Cieplik, Senior Vice President Global Partnerships Sales bij City Football Group, het moederbedrijf van Manchester City FC, zei dat deelnemers van het Cityzens-lidmaatschap van de club in aanmerking komen voor een gratis CITY-fan-token:

“Elke bestaande geregistreerde Cityzen komt ook in aanmerking voor een gratis token, zodat ze toegang hebben tot het volledige scala aan voordelen en beloningen.”

Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz en Socios, zei dat de nieuw gelanceerde fan-token fans unieke digitale en real-life beloningen en ervaringen zal bieden, zodra de COVID-19-beperkingen worden opgeheven.

Ondertussen heeft de Chiliz (CHZ) -token – de native token van het blockchain-platform gecreëerd door Socios – de afgelopen maanden een parabolische stijging gezien. Het heeft nu een marktkapitalisatie van ruim $3,4 miljard en staat op de 30ste positie op CoinMarketCap, en de trein lijkt nog niet te stoppen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!