Bitcoin halving

Ethereum zal op de lange termijn Bitcoin vervangen als nummer één cryptocurrency, aldus analist

Ethereum is op dit moment het op een na grootste blockchain-netwerk op basis van marktkapitalisatie. Op dit moment zit er nog een groot verschil tussen de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die momenteel $1 biljoen en $200 miljard respectievelijk bedragen. Ryan Watkins, senior onderzoeksanalist van Messari, denkt echter dat het project het potentieel heeft om Bitcoin van de nummer één positie te stoten.

Watkins haalde een vlaag van factoren aan die zouden kunnen leiden tot de zogenaamde flippening-gebeurtenis. Ten eerste zou Ethereums volledige protocolupgrade, van Proof of Work naar Proof of Stake, leiden tot de introductie van een ‘burn-mechanisme’, wat zou leiden tot meer schaarste.

Ten tweede merkte Watkins op dat de aanstaande Ethereum-upgrade zijn netwerk veiliger zou maken dan Bitcoin. Als gevolg hiervan zou het de meest actieve rol van blockchain in de ruimte op zich nemen en nieuwe projecten en gebruikers aantrekken, zoals in de sectoren van gedecentraliseerde finance en niet-fungible tokens. Bitcoin zou die functies missen als het overgaat om een ​​anti-inflatie en anti-fiat opslag van waarde te worden. Hij zei het volgende:

“Het verkoopargument van Bitcoin ten opzichte van Ethereum als een opslag van waardeactiva komt neer op het feit dat het monetaire beleid zeer voorspelbaar is en dat de Bitcoin-blockchain zeer veilig is. Ik denk dat met de verschuiving naar Eth2 en naar Proof-of-Stake, […] Ethereum mogelijk zelfs veiliger is dan Bitcoin. Als Ethereum veiliger is en het een sterker monetair beleid [heeft], wat is dan de bullish case voor Bitcoin in dit scenario?”

Zoals gezegd is de marktkapitalisatie Bitcoin ongeveer $800 miljard hoger dan die van Ethereum. De benchmark cryptocurrency zorgt voor ongeveer 60 procent van de volledige waardering van de crypto-markt, wat zou betekenen dat Ethereum-bulls zouden moeten sprinten in plaats van joggen als ze ooit Bitcoin willen inhalen.

Wat denken jullie echter? Gaat Ethereum ooit Bitcoin vervangen als nummer één cryptocurrency? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN