Ronaldo NFT

Christiano Ronaldo NFT verkocht voor $290.000

De NFT-markt heeft de afgelopen tijd flink aan populariteit gewonnen. Zo zijn er al verschillende digitale verzamelobjecten / kunstwerken voor astronomische bedragen verkocht. Dit weekend is dit opnieuw gebeurd. Er werd namelijk een unieke digitale kaart van de voetballegende Cristiano Ronaldo verkocht voor een recordbedrag van $289.920. Het zeldzame verzamelobject werd verkocht op het fantasy voetbal platform Sorare, die als volgt reageerde op Twitter:

De kaarten kunnen worden gebruikt om deel te nemen aan toernooien en ze kunnen worden verhandeld tussen gebruikers op de transfermarkt. Omdat ze de vorm aannemen van non-fungible tokens op de Ethereum-blockchain, bieden ze aantoonbaar eigendom en schaarste. Dit zorgt er voor dat de kaarten soms voor ongelooflijke bedragen van eigenaar wisselen.

De NFT’s van de game zijn beschikbaar in drie niveaus van schaarste: uniek (1 van 1), super zeldzaam (1 van 10) en zeldzaam (1 van 100). Sommige van de zeldzamere kaarten hebben in het verleden flinke bedragen opgebracht, maar de verkoop van Ronaldo verbreekt het record als duurste NFT op het platform. Het is ook de duurste voetbalruilkaart ooit geworden, aangezien het het recente record van $124.230 voor een fysieke Erling Haaland-kaart ruimschoots verbroken heeft.

De kaart ging naar een gebruiker genaamd Camembert, die eerder deze maand ook een unieke Zinedine Zidane NFT kocht via het spel. Hij zei het volgende over zijn aankoop:

“Ik zou persoonlijk nooit een Picasso kopen, maar ik was erg blij om $300.000 in mijn idool te investeren. Tieners brengen meer dan zeven uur per dag op een scherm door, dus het lijkt logisch dat jongere generaties dingen online willen verzamelen. Cristiano Ronaldo heeft vijf Ballon d’Or, is de eerste miljardair voetballer, won vijf Champions League en bezit het grootste Instagram-account ter wereld met 270 miljoen volgers. Hij is ook een voorbeeld van discipline en zal voor altijd een voetballegende zijn.”

Zoals eerder gezegd is de NFT-markt in de afgelopen weken populairder dan ooit geworden. Afgezien van de sportindustrie behoren muzikanten, beroemdheden en videogamebedrijven tot degenen die onlangs begonnen zijn de technologie massaal toe te passen. Vorige week waren NFT’s nog over de hele wereld in het nieuws omdat er een digitaal kunstwerk van Beeple voor $69,43 miljoen werd verkocht tijdens een veiling van Christie’s auction house. Het werd hiermee het derde meest waardevolle geveilde kunstwerk van een levende kunstenaar ooit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN