CEO en CFO van Tesla veranderen hun titels naar “Technoking of Tesla en “Master of Coin”

De bekende CEO van Tesla Motors Elon Musk en zijn CFO Zach Kirkhorn officieel hun titels gewijzigd in respectievelijk “Technoking of Tesla” en “Master of Coin”.

De wijziging werd aangekondigd in Tesla’s laatste 8-K-aanvraag die maandag werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze wijziging heeft uiteraard geen gevolgen voor de posities van de twee binnen in het bedrijf.

Het is niet duidelijk of de titel Master of Coin over Bitcoin gaat, maar het lijkt een verwijzing te zijn naar een personage in de populaire serie Game of Thrones, waar de Master of Coin de leiding heeft over de koninklijke schatkist en de vorst adviseert over financiële zaken.

Kirkhorn zou als CFO Tesla hebben geadviseerd over investeringen en financiële zaken. Zo investeerde de elektrische autofabrikant eerder dit jaar nog $1,5 miljard van zijn kasreserves in Bitcoin als onderdeel van het corporate treasury management van het bedrijf.

De investering van het bedrijf in de nummer één cryptocurrency lijkt het bedrijf tot dusver geen windeieren opgeleverd te hebben, aangezien de cryptocurrency is gestegen van ongeveer $35.000 in januari tot ongeveer $56.000 op het moment van schrijven.

Als Zach Kirkhorn hier een grote invloed op gehad heeft, dan is de titel “Master of Coin” wellicht wel logisch te noemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!