Zoon van ‘Bitcoin-hater’ Peter Schiff gaat all-in op Bitcoin

De meeste van jullie zullen vast wel bekend zijn met de naam Peter Schiff. Mocht je dat nog niet zijn, dan kan je hem het beste omschrijven als een goud-supporter en een Bitcoin-tegenstander. Zijn zoon echter, Spencer Schiff, is het tegenovergestelde en hier is zijn vader niet echt blij mee.

Het is altijd vermakelijk om te zien als vader en zoon (op een respectvolle manier) van mening verschillen en dit delen op Twitter. Zo plaatsten wij eerder al op onze website dat Spencer Schiff besloten had om in september 2020 meer Bitcoin te kopen toen de koers op ongeveer $9000 stond.

Door deze stap besloot Peter Schiff zijn frustratie op Twitter te uiten en de tweets geven tevens aan dat het niet de eerste keer is dat zijn zoon, Spencer Schiff, zijn adviezen genegeerd heeft. Schiff ging verder met het houden van een peiling waarin hij zijn talrijke volgers ondervroeg of zijn standpunten over Bitcoin (BTC) al dan niet objectiever waren dan die van zijn zoon en zoals de resultaten duidelijk aantoonden, steunde 81% van de kiezers zijn zoon, terwijl slechts 19 % de kant van Schiff koos.

De investering van Spencer heeft hem echter geen windeieren gelegd, aangezien de munt momenteel op een koers van ongeveer $56.700 staat. Dit betekent dat hij nu al ruim $47.000 winst per BTC staat.

Nu is echter nieuws naar buiten gekomen dat Spencer besloten heeft om nog meer te investeren in Bitcoin. Hij heeft zelfs besloten om 100% van zijn portfolio naar Bitcoin te verplaatsen. Peter Schiff moest dit natuurlijk met al zijn volgers delen op Twitter en zei het volgende:

“Mijn zoon Spencer Schiff is all-in gegaan op Bitcoin bij de laatste daling onder $50k. 100% van zijn portefeuille bevindt zich nu in Bitcoin. Hij verkocht de laatste van zijn zilver aandelen om het geld te verzamelen. Als mijn eigen zoon zo gehersenspoeld is, stel je dan eens voor hoe kwetsbaar de meeste kinderen zijn. Hij HODL tot in het oneindige of totdat het naar nul daalt.”

Schiff beweert dat hij Spencer niet zal redden als hij het bij het verkeerde eind heeft met Bitcoin, omdat hij “de gevolgen van zijn fouten zal moeten ondergaan”. Hij gaf ook aan dat hij zijn zoon zou moeten onterven voordat hij meer van zijn rijkdom verkwist door Bitcoin te kopen.

Desalniettemin gelooft een meerderheid van crypto-Twitter dat de 100% toewijzing Spencer daadwerkelijk rijker zal maken dan zijn vader. Mede-oprichter van Morgan Creek Digital en eeuwige Bitcoin-supporter Anthony Pompliano zei bijvoorbeeld:

“In ieder geval zal iemand in je familie zijn rijkdom dit jaar laten groeien.”

Hoewel Schiff niet tevreden is met de beslissing van zijn zoon om al zijn eieren in de Bitcoin-mand te stoppen, heeft hij mogelijk gedeeltelijk bijgedragen aan deze beslissing. Naast het constant plaatsen van tweets over Bitcoin, vroeg Peter Schiff ook om Bitcoin-cadeaus voor de 18e verjaardag van zijn zoon in augustus vorig jaar.

Schiff heeft bij vele gelegenheden denigrerende opmerkingen over Bitcoin gemaakt, waarbij hij vaak het gele metaal als het betere alternatief presenteerde. In 2019 voorspelde Schiff dat het vlaggenschip cryptocurrency nooit $50.000 zou bereiken. Blijkbaar heeft Peter Schiff het dus wel eens bij het verkeerde eind.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!