JPMorgan dient aanvraag in voor “Cryptocurrency Exposure Basket”

De populaire Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase & Co. heeft een voorstel ingediend bij de Americkaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een ​​nieuw product te introduceren dat is gekoppeld aan crypto-gerelateerde bedrijven.

Het nieuwe product, genaamd “Cryptocurrency Exposure Basket”, volgt aandelen van beursgenoteerde bedrijven met blootstelling aan cryptocurrencies. Het gewicht van elk aandeel wordt “gedeeltelijk bepaald op basis van blootstelling aan Bitcoin (BTC), correlatie met Bitcoin en liquiditeit”, aldus de aanvraag van het bedrijf bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Om te beginnen zouden investeerders handmatig kunnen kiezen uit een pool van 11 referentieaandelen van in de Verenigde Staten genoteerde bedrijven die direct en indirect betrokken zijn bij cryptobedrijven. De bedrijven worden geselecteerd op basis van de hoeveelheid Bitcoin die zij vasthouden, en of zij crypto-technologie en/of andere mining-producten gebruiken.

Door dit nieuwe beleggingsproduct te kopen, kunnen investeerders blootstelling krijgen aan cryptocurrencies, zonder dat zij direct investeren in cryptocurrencies. In de indiening bij de SEC zei JPMorgan het volgende:

“De notes zijn bedoeld voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de prestaties van de J.P. Morgan Cryptocurrency Exposure Basket (maart 2021) van 11 ongelijk gewogen referentieaandelen, die we de korf noemen, verminderd met de korfaftrek van 1,50%.”

De investeringsbank voegde toe:

“Ondanks de naam van de basket, bieden de notes geen directe blootstelling aan cryptocurrencies en is het mogelijk dat de prestatie van de basket niet gecorreleerd is met de prijs van een bepaalde cryptocurrency, zoals Bitcoin.”

Sinds eind vorig jaar hebben de 11 bedrijven op JPMorgan Cryptocurrency Exposure Basket direct geïnvesteerd in Bitcoin (BTC) en hebben ze een aanzienlijk bedrag aan winst behaald. Hoewel beleggers ernaar streven te profiteren van het aanbod van JPMorgan, zouden ze volgens de indiening niet rechtstreeks in cryptocurrencies investeren, maar biedt het een meer indirectere manier om toch te profiteren van de hype omtrent cryptocurrencies.

De recente stijging van Bitcoin, en cryptocurrencies in het algemeen, wordt voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers; dus met meer investeerders die zich in de cryptocurrency-ruimte voegen, zal op zijn beurt weer een stijging teweeg kunnen brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!