Ethereum Nieuws

Ethereum koers draait weerstand om naar support en kijkt naar boven

De recente stijging van de Bitcoin koers heeft ook een positieve invloed gehad op de Ethereum koers. De munt steeg vandaag naar $1.650 en veranderde een reeks cruciale weerstandsniveaus in ondersteuningen, terwijl de bulls uitkijken naar een verlengde aanloop naar $2.000.

De op een na grootste cryptocurrency brak boven $1.475, een niveau dat de ETH/USD afsloot om zijn opwaartse trend in januari voort te zetten. De Ethereum koers brak in februari boven de $2.000, echter crashte weer onder $1.475 in de daaropvolgende neerwaartse correctie. De munt wist hier vandaag echter weer van te herstellen en staat op het moment van schrijven weer op een prijs van $1.635.

TheCryptoCactus verwacht retest van $1.750

In de eerste week van maart draaide Ethereum het prijsniveau opnieuw om, gevolgd door een verlengde beweging naar het volgende weerstandsniveau van $1.750. De opwaartse beweging van de cryptocurrency op woensdag zorgde ook voor een doorbraak boven $1.600, wat gezien kan worden als een psychologische grens. Als gevolg hiervan tweette de bekende analist op Twitter, TheCryptoCactus, het volgende:

“Ik verwacht vandaag een nieuwe test van $1.750 te zien en dat $1.600 weer ondersteuning wordt. De vorige wick high uit de vorige range rond de $1.475 doet weer dienst als ondersteuning.”

Tradepremium analyse

Gisteren plaatsten wij ook een nieuwe analyse van Tradepremium over de Ethereum koers. Daar werd het volgende in aangegeven, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

“Het hoogste target voor de weekly ligt nog steeds op $2040, maar er werd ondertussen al wel wat interim resistance opgebouwd op $1740 en in de range $1800 tot $1940, dus stevig wat resistance om terug te gaan breken lijkt me. Bekijk ik het zo lijkt het me een voorlopig zijwaarts gaande markt tussen de geschatte range van $1100 tot $2000.”

De analyse ging verder met het kijken naar de daggrafiek (hieronder weergegeven). Op basis van deze grafiek werd er het volgende voorspeld:

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

“Resistance 1 op de daily kennen we dus al, de gebroken zone van $1670 tot $1560. Kunnen we ons daar boven wringen kijken we meteen naar $1940 tot $2040. Wel werd er op de daily een langdurige uptrend gebroken, aangeduid op de grafiek met de zwarte lijn. Gaan we die de komende periode testen kunnen we ook gaan uitkomen ergens rond die $1940 als resistance.”

Dit is uiteraard maar een greep uit de analyse die gisteren geplaatst is. Wil je de volledige analyse lezen? Klik dan hier!

Al met al, lijken het spannende dagen te zijn voor zowel de Bitcoin als Ethereum koers. We zullen moeten afwachten of de koopdruk ons boven deze belangrijke niveau’s weet te houden en of we uiteindelijk de weg naar boven weer kunnen voortzetten. We hopen uiteraard van wel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN