Crypto Nieuws

Ubisoft gaat samenwerken met NFT platform Sorare

Het Strategic Innovation Lab van Ubisoft heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met het bekende NFT platform Sorare en met de Belgische Pro League om te bouwen aan een innovatieve fantasy-voetbalcompetitie. De nieuwe blockchain-gestuurde ervaring zal spelers in staat stellen om elke week een team van vijf personen te selecteren om te strijden om punten. De winnaars ontvangen ruilkaarten in beperkte oplage op het platform van Sorare.

Elke week ontvangen spelers punten op basis van de prestaties van de vijf spelers die ze hebben geselecteerd. Ze zullen deze vijf spelers tijdens het seizoen niet opnieuw kunnen selecteren, dus het spel zal draaien om het goed in de gaten houden van de Belgische competitie.

De prestaties van elke speler worden nauwlettend gevolgd door Opta Sports, een bekende specialist in voetbalstatistieken. Dit zorgt voor een betere beoordeling van de prestaties van elke speler, wat resulteert in een nauwkeurigere ervaring en puntentelling voor de gebruiker.

De CEO van Pro League, Pierre François, deelde zijn enthousiasme voor de partnership in een persbericht dat gedeeld werd met Crypto Briefing:

“We waren de eerste [voetbal] competitie die de technologie van Sorare in 2018 omarmde en we zijn nu enorm enthousiast over het toevoegen van Ubisoft aan het feest.”

Sorare is een op blockchain gebaseerd fantasy-voetbalspel waarbij spelers kaarten verzamelen en ruilen die hun favoriete voetballers vertegenwoordigen, en vervolgens meedoen aan toernooien en prijzen winnen op basis van de prestaties van deze spelers in de echte wereld. Deze kaarten worden op Ethereum (ETH) opgeslagen als non-fungible tokens (NFT’s) en kunnen dan ook flinke bedragen opleveren als deze verkocht worden aan verzamelaars.

Zo werd onlangs één bepaalde kaart, van PSG-speler Kylian Mbappé, verkocht voor 116 ETH, wat neerkomt op ongeveer $180.000 tegen huidige prijzen. Dit is echter wel een uitzondering op de regel, aangezien de meeste kaarten voor veel minder verkocht worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN