Lael Brainard Bitcoin

Tether is het slachtoffer geworden van afpersing, waarbij 500 BTC gevraagd wordt

Tether heeft naar verluidt een losgeld eis ontvangen waarin om 500 Bitcoin (BTC) wordt gevraagd. De auteur van de brief beweert dat als Tether niet betaalt, hij of zij documenten zal publiceren die “het Bitcoin-ecosysteem kunnen schaden”. De stablecoin-uitgever tweette zondag over de vermeende losgeldbrief:

“Hoewel we denken dat dit een behoorlijk trieste poging tot een shakedown is, nemen we het serieus.”

Het bedrijf ging verder met aangeven dat het echter besloten heeft om niet te betalen. De uitgever van USDT stablecoin merkte verder het volgende op:

“We hebben de vervalste communicatie en de bijbehorende vraag naar losgeld aan de politie gemeld. Zoals altijd zullen we de wetshandhaving volledig ondersteunen bij een onderzoek naar deze afpersingsregeling.”

Stuart Hoegner, General Counsel bij Bitfinex, onthulde verder dat ze de bedreigingen hadden doorgestuurd naar wetshandhavingsinstanties. Hij ging echter verder met aangegeven dat ze “op dit moment niet in staat zijn om een kopie van de communicatie aan te leveren”.

Tether blijft omgeven door controverses

Tether is in de loop der jaren het onderwerp geweest van enige controverse. Verschillende uit de crypto-industrie, cryptocurrency-sceptici en de New York Attorney General (NYAG) hebben allemaal twijfels geuit over de solvabiliteit van Tether.

Onlangs zijn tevens niet-geverifieerde documenten op het internet verschenen die een vermeende email-uitwisseling tussen een medewerker van Tether en vertegenwoordigers van de Bahamaanse bank die naar verluidt USDT-reserves aanhoudt. De documenten hebben opnieuw vragen opgeroepen over de solvabiliteit van Tether. Tether ontkende echter hun legitimiteit in dezelfde Twitter-thread die de 500 BTC-afpersingspoging blootlegde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN