Ethereum 2.0 validators

Deze updates staan Ethereum de komende tijd te wachten

Omdat er de laatste tijd zoveel te doen is om de nummer twee cryptocurrency, Ethereum (ETH), hebben we besloten om een artikel te schrijven waarin we de belangrijkste topics bespreken omtrent het populaire blockchain-netwerk.

Berlin hard fork staat gepland

Volgens een rapport van Coindesk werd op 19 februari, tijdens een bijeenkomst van kernontwikkelaars van Ethereum, besloten om de aankomende netwerkupgrade, ook bekend als de Berlin hard fork, voorlopig in te plannen voor blokhoogte 12.244.000, wat betekent dat dit op 14 april plaats zou vinden.

Volgens de specificaties voor de Berlin Network Upgrade zal deze hard fork de volgende Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) naar de huidige ETH 1.0 blockchain brengen:

EIP-2565: ModExp-gaskosten
EIP-2315: Eenvoudige subroutines voor de EVM
EIP-2929: Gaskostenverhogingen voor opcodes voor toegang tot de staat
EIP-2718: Getypte transactie-envelop
EIP-2930: Optionele toegangslijsten
EIP-1559: Marktwijziging transactiekosten

Ethereum-consultant Ryan Berckmans zei gisteren (26 februari) dat EIP-1559, waarvan de meeste mensen in de Ethereum-gemeenschap geloven dat het niet snel genoeg kan aankomen, in juli op het ETH 1.0-mainnet zou moeten worden gelanceerd.

EIP-1559 is een marktwijziging voor de huidige ETH 1.0-blockchain. Meer specifiek introduceert het een transactieprijsmechanisme dat “vaste netwerkkosten per blok omvat die worden verbrand en dynamisch blokgroottes uitbreidt/contracteert om tijdelijke congestie aan te pakken.”

ETH 2.0 Beacon Chain Validators

Bitfly’s ETH 2.0 Beacon Chain Explorer-tool vertelt ons dat er vanaf 08:00 UTC op 27 februari bijna 100.000 actieve validators zijn, met ongeveer 3,19 miljoen ETH (ter waarde van ongeveer $4,74 miljard) gestaked.

Bron: Bitfly Beacon Chain Explorer

Eerste Ethereum ETF

Op donderdag (25 februari) kondigde CI Global Asset Management (“CI GAM”) aan dat het “een ontvangstbewijs voor een voorlopig prospectus heeft ingediend en verkregen” in Canada voor CI Galaxy Ethereum ETF (“ETHX”). Als het eenmaal is gelanceerd, zou het de eerste Ethereum ETF ter wereld moeten zijn. Kurt MacAlpine – CEO van CI Financial, het moederbedrijf van CI GAM – zei het volgende:

“Cryptocurrencies transformeren de financiële wereld, en we zijn verheugd om ‘s werelds eerste ETF te lanceren die rechtstreeks investeert in Ether, een van de meest gewaardeerde cryptocurrencies […]

CI is snel een leidende positie aan het verwerven in deze ruimte, door het lanceren van CI Galaxy Bitcoin Fund en onlangs het indienen van een voorlopig prospectus voor CI Galaxy Bitcoin ETF, in samenwerking met blockchain- en cryptocurrency-experts Galaxy Digital. Met deze fondsen verminderen we de wrijvingspunten waarmee beleggers traditioneel te maken hebben bij het kopen en aanhouden van cryptocurrencies. CI Galaxy Ethereum ETF is een belangrijke toevoeging aan die line-up, aangezien deze opkomende activaklasse steeds meer interesse en validatie wint.”

CI Galaxy Ethereum ETF zal worden verhandeld op de Toronto Stock Exchange (STX) onder de ETHX-ticker. Het zal “rechtstreeks in Ether beleggen, waarbij zijn posities worden geprijsd op basis van de Bloomberg Galaxy Ethereum Index (ETH Index), die is ontworpen om de prestaties te meten van een enkele Ether die in Amerikaanse dollars wordt verhandeld.” De ETH Index is eigendom van en wordt beheerd door Bloomberg Index Services Ltd.

NFT gekte gaat door

Twee dagen geleden kondigde NFT-kunstmarktplaats Nifty Gateway, die eind 2019 werd overgenomen door de crypto-exchange Gemini van Winklevoss-tweeling, aan dat een 1 van 1 kunstwerk van digitale kunstenaar Mike Winkelmann (aka “BEEPLE”), een grafisch ontwerper uit Charleston, had doorverkocht op de secundaire markt voor $6,6 miljoen.

Dit toont aan dat het de markt omtrent non-fungible tokens nog steeds erg hard blijft groeien, wat natuurlijk geweldig nieuws is voor het nummer twee cryptocurrency-project van dit moment.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN