DeFi moet “vrijheid om te experimenteren” krijgen, aldus SEC-commissaris Hester Peirce

De commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Hester Peirce, heeft opnieuw haar platform, als een van de belangrijkste effectenregelgevers van het land, gebruikt om te pleiten voor meer ‘vrijheid’ voor de cryptocurrency-industrie, in het bijzonder in de gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt.

Pierce, ook wel bekend in de cryptomarkt als ‘Crypto Mom’, vertelde maandag in een toespraak aan rechtenstudenten aan de George Washington University dat DeFi voor unieke regelgevingsuitdagingen staat die moeten worden aangepakt om te voldoen zijn belofte van “democratisering, open toegang, transparantie, voorspelbaarheid en systemische veerkracht”. Ze zei het volgende:

“Wij toezichthouders, die zich bewust zijn van de mogelijke voor- en nadelen, moeten zowel juridische duidelijkheid als de vrijheid om te experimenteren bieden, zodat DeFi kan concurreren met CeFi om investeerders financiële diensten aan te bieden.”

Peirce ging verder met stellen dat:

“[DeFi] zal een zeer goede test zijn voor ons vermogen om te reguleren met het oog op het beschermen van de belangen van investeerders en markten, niet van gevestigde exploitanten … We hebben de neiging om met grote argwaan naar technologische innovatie op de markten te kijken, en die mentaliteit moet veranderen.”

Peirce, in januari 2018 benoemd tot lid van de SEC en in augustus 2020 beëdigd voor een tweede termijn, is de lieveling van de toezichthouder van de crypto-industrie geworden, en spreekt vaak over de behoefte aan duidelijkheid over de opkomende digitale economie. En vaak met een gunstige kijk op het verfijnen van regelgevingen om beter tegemoet te komen aan innovatie in cryptomarkten. De gesprekspunten van maandag waren geen uitzondering hierop:

“Pogingen om een ​​goede ervaring te creëren met behulp van een aantrekkelijke, gemakkelijk te navigeren interface, lopen hals over kop in een stoffige reeks voorschriften die zijn geschreven met papier, post en precieze juridische teksten in gedachten.”

Peirce heeft een aantal opmerkingen gemaakt die afwijken van eerdere SEC-posities. In juli 2020 zei Peirce dat de SEC zich vergist had bij het nemen van juridische stappen tegen de ICO van Telegram in 2019, en in oktober 2020 besprak ze de ontwikkeling van een vernieuwd ‘veilige haven’ -voorstel om crypto- en DeFi-startups te helpen beschermen.

Het is dus wel duidelijk dat Peirce ook overtuigd is van welke rol blockchain-technologie in de wereld kan spelen. Het is daarom ook erg goed nieuws dat ze een belangrijke rol speelt bij de belangrijkste toezichthouder van de Verenigde Staten. Hopelijk kan ze meer van haar collega’s overtuigen van de toegevoegde waarde van blockchain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!