Tesla heeft nu al enorme winsten behaald uit zijn Bitcoin-investering

Tesla heeft volgens de laatste gegevens van analisten al enorme winsten behaald met zijn recente Bitcoin-investering. Zoals gerapporteerd door CNBC, analist Daniel Ives, is het bedrijf op weg om meer geld te verdienen met de crypto-investering dan met de verkoop van elektrische auto’s in 2020. Ives zei het volgende:

“[Tesla] is op weg meer winst te halen uit zijn Bitcoin-investeringen dan winst uit de verkoop van zijn EV-auto’s (elektrische voertuigen) in heel 2020. Hoewel de Bitcoin-investering een bijzaak is voor Tesla, is het duidelijk een goede initiële investering geweest en een trend die we verwachten kan in de komende 12 tot 18 maanden een golfimpact hebben voor andere beursgenoteerde bedrijven.”

Hij bleef erop wijzen dat de investering van Tesla niet alleen invloed zou kunnen hebben op particuliere beleggers, maar ook op institutionele bedrijven. Met de invloed die Musk op de markt lijkt te hebben, is het niet onwaarschijnlijk dat we de komende jaren adoptie van andere bedrijven zullen zien. Ives voorspelt echter dat regelgeving een grotere wegversperring zal zijn voordat meer bedrijven Bitcoin aan hun balans willen toevoegen. Hij merkte echter op dat de reguliere acceptatie van de cryptomarkt meer grip krijgt en dit jaar meer aandacht zal krijgen:

“We verwachten nog steeds dat minder dan 5% van de beursgenoteerde bedrijven deze route zal inslaan totdat er meer regelgevende doelpalen zijn opgesteld rond de cryptomarkt, die duidelijk meer gangbaar begint te worden in 2021.”

Hoewel Tesla zijn $1,5 miljard USD Bitcoin-investering heeft aangekondigd, ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is niet precies bevestigd hoeveel Bitcoin dat was en tegen welke prijs. Het aantal blijft op dit moment bij benadering, maar ligt waarschijnlijk ergens tussen de 40.000 en 51.000 BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!