Ethereum bereikt nieuw hoogtepunt en maakt zich klaar voor $2.000

Samen met de grootste cryptocurrency op dit moment, Bitcoin (BTC), is Ethereum (ETH) goed bezig! Na een week waarbij de Ethereum koers grotendeels zijwaarts heeft gehandeld, is ETH vannacht door de $1.900 gebroken. Hiermee bereikt Ethereum een nieuwe all-time high van $1.929. De Ethereum koers is nu slechts circa 5% verwijderd van het psychologische niveau van $2.000. De recentelijke stijging heeft Ethereum naar een marktkapitalisatie van 216 miljard gebracht.

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De Ethereum koersstijging komt te midden van voortdurende institutionele aankopen door Grayscale. Volgens gegevens op Bybt blijkt dat de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) 20.000 extra ETH-munten heeft gekocht op woensdag 17 februari.

Grayscale heeft sinds de heropening van de Ethereum Trust agressief Ethereum bijgekocht. De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) heeft tot op heden in februari 2021 215.222 ETH-munten aan zijn Trust toegevoegd, met een netto totale investeringswaarde van $315 miljoen.

Met de recente aankopen heeft Grayscale een mijlpaal van $40 miljard aan beheerd vermogen bereikt. Dit terwijl het beheerd vermogen voor de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) met meer dan $5,6 miljard is gestegen. Grayscale plaatste de onderstaande afbeelding en zei:

“Nettovermogen onder beheer, posities per aandeel en marktprijs per aandeel voor onze beleggingsproducten. Totaal AUM: $ 40,0 miljard”

Een andere indicator van institutionele deelname is de sterke respons van de CME Ether Futures. Op dinsdag 16 februari bereikte het dagelijkse handelsvolume van CME Ether Futures circa $ 75 miljoen. Dit is bijna een verdubbeling van het volume van vrijdag van $40 miljoen.

Ethereum klaar voor bullish movement

We spraken met de analisten van CryptoCoinTalk over hun visie op de Ethereum koers. De analisten zeiden het volgende:

“Wat we hier op de weekly zien voor ETH/BTC is wel merkwaardig. We hebben een prachtige break en retest van de highs gezien + zijn na 850 dagen eindelijk boven de resistance van de $37.540 gekomen. Het is nu dus gek om te zien dat Ethereum dit level niet behoudt en er eigenlijk weer onder aan het dippen is.”

Ethereum koers
Bron: Tradingview

Ze voegden nog het volgende eraan toe:

Als we de daily er bij pakken zien we ook dat we hier de support hebben verloren en nu eventjes in neutraal water zitten. De plek waar wij een bounce voorzien is als volgt: 0.035513-0.034013. Dit is namelijk de zone van de:
– Daily demand
– 100MA/200MA
– 618/705 FIB.

Ethereum

CryptoCoinTalk kwam vervolgens met de volgende conclusie:

“De conclusie is eigenlijk dat Ethereum hier een reversal moet maken. Anders blijft het plezier op ALTS nog wat lager uit en gaan we nog geen continuatie zien op de desbetreffende altcoins waar men naar kijkt. Hier bij refereren wij graag naar de markt analyse van gister. ETH/BTC speelt daar een grote rol in. Wat we nu dus zien kan een eventuele turn in de trend zijn waarbij het bloed op ALTS wordt opgekocht en we eventueel wat later in de week weer groene cijfers gaan zien.”

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Klik dan hier voor het Telegram kanaal van CryptoCoinTalk.