Deutsche Bank

Deutsche Bank AG gaat zich ook in de cryptocurrency-markt begeven

De grootste bank van Duitsland met een omzet van ruim €24 miljard in 2020, Deutsche Bank AG, was tot op heden nogal terughoudend over haar intenties in de cryptocurrency-markt, maar de bank heeft nu eindelijk bekendgemaakt dat het de sprong heeft gewaagd in crypto-bewaring.

Geheel verrassend is deze zet echter niet, aangezien de analisten van de bank de afgelopen maanden zich op verschillende momenten bullish hebben opmerkingen uitgelaten over Bitcoin (BTC) en fiat een monetaire “rage” hebben genoemd. Zo waarschuwde de bank in 2019 al dat fiat-valuta’s aan het wiebelen waren en noemde de opkomst van cryptocurrencies “onvermijdelijk”.

De bank heeft echter besloten om deze stap niet groots aan te kondigen, waardoor weinig mediaplatforms het nieuws hebben opgepikt, totdat verschillende media-outlets afgelopen weekend iets opvallends zagen staan in een document dat in december gepubliceerd werd door het World Economic Forum.

In dat rapport, genaamd “Crypto, What Is It Good For?“, is een sectie te zien met de naam Deutsche Bank Digital Asset Custody. In dat stuk is te zien wat de Deutsche Bank probeert neer te zetten. Het werd als volgt beschreven:

“Deutsche Bank streeft ernaar een volledig geïntegreerd bewaarplatform te ontwikkelen voor institutionele klanten en hun digitale activa die naadloze connectiviteit bieden met de breder cryptocurrency-ecosysteem.

De auteurs schreven verder dat de bank van plan is een “veilige, verbonden brug te creëren tussen digitale activa en de traditionele bankdiensten van een klant”, en klanten toegang geeft tot hun “digitale activa en fiat-holdings in één gebruiksvriendelijk platform”.

En net als veel andere internationale banken de laatste tijd, merkte het rapport op dat de bank hoopt een “opslagoplossing” voor hot- en cold-wallets van institutionele kwaliteit aan te bieden met “verzekeringstechnische bescherming”.

De auteurs voegden eraan toe dat het eerste technische werk aan het project al was gedaan, en voegden eraan toe dat er nu een internationale test op de planning staat, met een potentiële uitrol die dit jaar al plaats kan gaan vinden.

Ze concludeerden:

“De bank heeft haar proof of concept voltooid en streeft naar een minimaal levensvatbaar product in 2021, terwijl ze de wereldwijde interesse van klanten onderzoekt voor een pilotinitiatief.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN