G7 belasting cryptocurrencies

G7 gaat op 12 februari spreken over belastingmaatregelen voor crypto-handelaren

Belastingautoriteiten over de hele wereld hebben aangegeven dat ze niet achterover zullen leunen en toekijken hoe cryptohandelaren rijk worden naarmate de prijzen omhoogschieten. Zo is duidelijk geworden dat er waarschijnlijk nieuwe belastingmaatregelen geïntroduceerd zullen worden.

De G7, die Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het VK en de Verenigde Staten omvat, zou naar verluidt bezig zijn om zijn crypto-belastingbeleid te stroomlijnen. Zo zei Reuters dat de Japanse minister van Financiën Taro Aso aangaf dat de “implementatie van digitale belastingheffing en digitale valuta van de centrale bank” op de agenda zouden staan ​​als de wereldleiders later deze week in Groot-Brittannië bijeenkomen.

De G7-top van 12 februari zal online worden gehouden en wordt voorgezeten door het VK, voorafgaand aan de eerste persoonlijke bijeenkomst van grote leiders op grote schaal sinds het begin van de coronaviruspandemie, die voor juni dit jaar gepland staat. Maar hoewel dringende zaken als post-COVID economische herstelplannen waarschijnlijk de agenda zullen domineren, lijkt Aso erop gebrand dat er een deel van de tijd wordt besteed aan het uitzoeken hoe belastinginstanties zich kunnen richten op de inkomsten van cryptohandelaren.

Japan heeft in het verleden al eens geprobeerd zijn eigen leiderschap van mondiale groepen te gebruiken om andere landen te sturen in de richting van een uniforme benadering van regelgeving. Zo deelde Tokio, als de toenmalige leider van de G20, boekjes uit aan aanwezigen op hoog niveau, in een poging wereldleiders te beïnvloeden in de richting van toezicht op crypto-beurzen. Het land kreeg uiteindelijk zijn zin, aangezien daarna de bekende Travel Rule van de Financial Task Force ingesteld werd.

En crypto-belasting begint net zo universeel te worden als de Travel Rule. Buiten de G7-landen worden de Spaanse autoriteiten ook steeds gretiger als het gaat om crypto-belasting. Het land heeft al crypto-belastingwetten, net als veel andere Europese landen.

Maar volgens El Español denkt de Spaanse belastingdienst (bekend als de Hacienda) na over een plan om cryptohandelarenaan te pakken die hun inkomsten niet aangeven met boetes van ongeveer €5.000. De boetes zouden ook worden uitgedeeld aan cryptohandelaren die belastinginstanties onjuiste of niet-volledige informatie verstrekken over hun jaarlijkse belastingaangifte.

De Hacienda wil ook een controversiële uitspraak over buitenlandse vermogensverklaringen toepassen op crypto-inkomsten. Zo heeft het eerder deze maand zijn intenties aangekondigd om de monitoring van crypto te intensiveren, en zal zowel burgers als inwoners dwingen hun cryptocurrency-bezittingen aan te geven, zelfs als deze op buitenlandse platforms worden gehouden.

Dit zijn echter geen uitzonderingen. Het is natuurlijk logisch dat verschillende landen belastingen willen innen over de cryptocurrency-winsten van hun burgers. Het zou eerder vreemd zijn als ze dit niet zouden doen. We moeten alleen afwachten of Nederland en België ook hun beleid gaan aanpassen en hoe hard het ons allen zal raken. Wil je iniedergeval weten hoe het momenteel in Nederland geregeld is? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN