Bitcoin nieuws

Bill Miller’s Trust gaat miljoenen in Bitcoin investeren

Het investeringsfonds van Bill Miller kan nu indirect via de Grayscale Bitcoin Trust beleggen in Bitcoin (BTC). Dit volgens een aanvraag die door de Miller Opportunity Trust is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Wat is Grayscale?

Grayscale is een beleggingsfondsbeheerder die institutionele beleggers een manier biedt om te investeren in Bitcoin via een meer traditioneel beleggingsinstrument. Het klantenbestand van Grayscale bestaat uit institutionele beleggers waaronder pensioenfondsen en geaccrediteerde investeerders.

Op 31 december 2020 beheerde de Miller Opportunity Trust een vermogen van $2,25 miljard. Het fonds zal geen extra investering in Grayscale Fonds doen als de totale investering meer dan 15% van het portfolio is. Dit komt neer op meer dan 300 miljoen dollar die ze indirect in BTC hebben geïnvesteerd.

Het nieuws van het investeringsfonds komt twee weken nadat Miller een inkomensstrategiebrief schreef waarin hij Bitcoin een “opkomende en ondergewaardeerde technologie in een enorme adresseerbare markt” noemde. De Miller Opportunity Trust is niet de eerste grote investeerder die indirect geld in Bitcoin investeert via Grayscale. Onlangs werd ook bekend dat MicroStrategy $10 miljoen aan Bitcoin kocht tijdens de recente dip.

Verder komt het nieuws een week nadat Grayscale zijn Ethereum Trust heropende en een recente aanvraag onthulde dat de bekende cryptovermogensbeheerder, Grayscale Investments, mogelijk nieuwe single-asset fondsen gaat openen voor vijf nieuwe cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN