Ripple SEC

Ripple maakt een grote kans om de rechtszaak te winnen, aldus voormalig SEC directeur

Voormalig directeur van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Joseph Hall, denkt dat de kans groot is dat de SEC haar zaak tegen Ripple verliest.

Hall werkte van 2003-2005 voor de SEC en sloot zijn tijd bij de toezichthouder af als uitvoerend directeur voor beleid. Hij is nu echter een partner bij het advocatenkantoor Davis Polk & Wardwell LLP.

In een nieuw interview op Thinking Crypto gaf Hall aan dat hij de rechtszaak vanuit de SEC tegen Ripple “behoorlijk verbazingwekkend” vond. En ging verder met aangeven dat een rechter die de rechtszaak beoordeelt, waarschijnlijk zal worden beïnvloed door het feit dat de zaak “geen dreigende beleggersschade lijkt te hebben veroorzaakt”. Hij zei het volgende:

“De rechter zou kunnen zeggen: ‘Als XRP een probleem was, en je kent XRP sinds 2012. Waarom nu? Wat is hier aan de hand?’ Dus ik denk dat we beginnen met een feitelijke houding die misschien niet de beste is voor de SEC. Dus ik denk dat de kans groot is – ik kan je daar geen percentage over geven – dat de SEC deze zaak verliest.”

Hall haalde onlangs de krantenkoppen na het publiceren van een opiniestuk waarin werd beweerd dat de rechtszaak van de regelgevende instantie tegen Ripple de algemene behoefte aan duidelijkheid in de crypto-activabranche benadrukt. In zijn recente interview merkte Hall ook op dat de Ripple-zaak een bedreiging kan vormen voor het vermogen van de SEC om de rest van de crypto-ruimte in de toekomst te reguleren:

“Eerlijk gezegd, als ze het verliezen bij de districtsrechtbank en ze het niet schikken, zullen ze er zeker in hoger beroep gaan. Ze zouden kunnen eindigen met een uitspraak die het voor hen erg moeilijk maakt om over de hele crypto-ruimte enige autoriteit uit te oefenen. En ik denk niet dat dat iets geweldigs zou zijn.

Zoals ik al eerder zei, denk ik dat er enkele belangen zijn die de Amerikaanse federale effectenwetten moeten beschermen die hier logisch zouden zijn. Je moet gewoon heel goed nadenken over wat voor soort eisen je aan deze branche stelt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN