Ripple nieuws

XRP koers is flink gestegen door community-initiatief

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen is de XRP koers de afgelopen dagen flink gestegen. De munt steeg van $0,28 op 30 januari naar de huidige koers van $0,61. De munt wist zelfs een hoogtepunt van $0,75 te bereiken, echter wist het dit niet lang vast te houden.

De stijging van de munt is verrassend te noemen, aangezien er geen fundamentele reden achter de stijging zit. De munt heeft het al moeilijk sinds het door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is aangeklaagd vanwege de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Als gevolg hiervan hebben verschillende grote beurzen, zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp, besloten om de handel in de munt te beperken of in sommige gevallen helemaal op te schorten.

Maar ondanks de juridische problemen van het bedrijf achter Ripple, heeft de XRP koers toch de weg omhoog gevonden. Als we echter kijken naar de reden hiervan, lijkt het er op dat één bepaalde Telegram-groep hier achter zit. De groep heeft hun leden opgeroepen om de munt massaal te kopen, vergelijkbaar met de actie van de inmiddels bekende subreddit r/WallStreetBets.

De “Pump and Hold XRP” -groep

Zaterdag werd een telegramgroep opgericht met als enig doel de volgende mensen aan te moedigen XRP te kopen en vast te houden – in plaats van het te kopen en op de markt te dumpen (hoewel dit waarschijnlijk slechts semantiek is). Binnen 24 uur verzamelde de groep 200.000 leden, wat ook meteen het limiet van Telegram is. Dit leidde tot de oprichting van een tweede groep (t.me/pumpxrpofficial) – die nu 100.000 volgers heeft – waar het pompen doorgaat.

In de groep wordt aangegeven dat ze vanaf vandaag zouden beginnen met het pompen van de munt, ook al begon de munt in het weekend al te stijgen. De organisator van het Telegram-kanaal, bekend als The XRP Bully, plaatste zaterdag een video, waarbij de titel impliceert dat vandaag de belangrijkste focus van de pomp zal zijn. Hij zei het volgende:

“1 februari wordt een geweldige datum! Het is een wereldwijd initiatief en het is interessant om te zien wat mensen als gemeenschap kunnen doen.”

De organisator heeft enkele onthullingen toegevoegd, waaronder dat crypto een risicovolle investering is en dat mensen de volledige verantwoordelijkheid voor mogelijke verliezen moeten accepteren.

Geen XRP dump?

De persoon in de video benadrukte dat “er geen XRP-dump zal zijn”. In plaats daarvan is zijn plan om de prijs van het activum te verhogen door zoveel mogelijk tokens te kopen en vast te houden. Het is echter onduidelijk hoeveel volgers in staat zullen zijn om de verleiding te weerstaan ​​om tegen grote winsten te verkopen.

De XRP Bully benadrukte ook dat alleen prijsprestaties geen waarde kunnen hebben: de echte waarde komt van de ontwikkelaars die dingen creëren:

“Met zoveel mensen zonder bankrekening in de wereld, hebben we een gemeenschap van XRP-ontwikkelaars nodig om apps te maken op het XRP-grootboek. Dat is hoe de waarde zal komen. XRP biedt een uitstekende use-case, en dit is een gouden kans.”

Volgens de verklaring zal het “evenement van vandaag een katalysator zijn voor verdere ontwikkelingen”.

Het is niet helemaal duidelijk wat de exacte plannen zijn van deze specifieke groep mensen en hoe ze precies de ontwikkeling van applicaties op basis van het XRP-grootboek gaan stimuleren. Maar het is natuurlijk zeer interessant voor de mensen die er op tijd bij waren. Het is echter zeer risicovol om nu nog in te stappen, aangezien er (waarschijnlijk) een hoop mensen zullen gaan dumpen. Wij adviseren dan ook om voorzichtig te zijn voor dit soort pumps, aangezien je snel veel geld kan verliezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN