Oprichter Bridgewater Associates is nu ook een voorstander van Bitcoin

De bekende oprichter van de vermogensbeheerder Bridgewater Associates, die $150 miljard aan activa onder beheer heeft, heeft zich opnieuw uitgelaten over Bitcoin (BTC), echter is hij nu opvallend positief over de nummer één cryptocurrency van dit moment.

Eerder dit jaar gaf Ray Dalio nog aan dat hij het zich “niet kon voorstellen dat centrale banken, grote institutionele investeerders, bedrijven of multinationals het [Bitcoin] gaan gebruiken.” Hij zei tevens:

“1) Bitcoin is niet erg goed als ruilmiddel omdat je er weinig mee kunt kopen (ik neem aan dat dat komt omdat het voor de meeste verkopers te vluchtig is om te gebruiken, maar corrigeer me als ik het mis heb).

2) Het is niet erg goed als waarde-opslag, omdat het een grote vluchtigheid heeft en weinig verband houdt met de prijzen van wat ik moet kopen, dus het bezit ervan beschermt mijn koopkracht niet.

3) En als het succesvol genoeg wordt om te concurreren en voldoende bedreigend is voor valuta’s die regeringen beheersen, zullen de regeringen het verbieden en het te gevaarlijk maken om te gebruiken.”

Het lijkt er echter op dat Ray Dalio compleet van gedachten is veranderd, aangezien hij onlangs Bitcoin “een geweldige uitvinding” noemde, eraan toevoegend dat hij overweegt om te investeren in digitale activa voor klanten die zich willen beschermen tegen devaluatie van fiat-valuta’s.

In een brief aan klanten, die werd verkregen door Bloomberg, noemde Dalio de opslag van waarde-kenmerken van Bitcoin een “geweldige prestatie” en één van de weinige “alternatieve goudachtige activa in deze tijd van toenemende behoefte”. Hij zei:

“Een nieuw soort geld uitgevonden hebben via een systeem dat in een computer is geprogrammeerd en dat ongeveer 10 jaar heeft gewerkt en snel aan populariteit wint als zowel een soort geld als een opslag van waarde, is een verbazingwekkende prestatie.”

In de brief gaf Dalio verder aan dat Bitcoin erin geslaagd is om de grens van een speculatief idee over te steken naar een actief met echte waarde. Hij gaf tevens aan dat Bridgewater zich richt op het aanbieden van alternatieve opslagen van waarde, via alt-cash fondsen die investeerders kunnen beschermen tegen devaluatie van de valuta, wat aangeeft dat we binnenkort een BTC aankoop kunnen verwachten van het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!