Miljardair-investeerder Ray Dalio laat zich wederom uit over Bitcoin

De oprichter van Bridgewater Associates, Ray Dalio, plaatste een reeks tweets over de grondbeginselen van Bitcoin (BTC) op 17 november, na verrast te zijn om dat de Bitcoin koers de $17.000 overschreden had.

Dalio heeft eerder verklaard dat Bitcoin inferieur is aan goud en niet effectief is als ruilmiddel of waardeopslag. Eerder deze maand beweerde Dalio zelfs dat Bitcoin waarschijnlijk verboden zal worden als het ooit “materieel” wordt, eraan toevoegend dat cryptocurrencies niet zullen slagen op de manier waarop mensen hopen.

Hij heropende het debat echter op Twitter en zei het volgende:

“In tegenstelling tot goud, dat de op twee na hoogste reserve is die centrale banken bezitten, kan ik me niet voorstellen dat centrale banken, grote institutionele investeerders, bedrijven of multinationals het gaan gebruiken. Als ik het bij het verkeerde eind heb, zou ik graag gecorrigeerd worden. Dank je.”

Er waren echter veel bekende personen die reageerden op zijn tweet, waaronder podcaster Peter McCormack en BlockTower Capital mede-oprichter en Chief Investment Officer Ari Paul.

De andere bekende podcaster en Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano antwoordde ook en zei:

“Ik heb Bitcoin uitgelegd en heb veel van uw hedgefondsgenoten ervan overtuigd om het te kopen, terwijl ik ook de Amerikaanse openbare pensioenstelsels in het actief heb laten investeren. Ik zou graag de gelegenheid hebben om het je uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden.”

Is Dalio van gedachten veranderd?

Door al deze reacties is de uitgesproken Bitcoin-tegenstander nu toch een beetje van toon veranderd. Terwijl Dalio voorlopig bij zijn standpunten blijft en beweert dat wereldregeringen Bitcoin eerder zullen verbieden dan te adopteren, is dit de eerste keer dat hij heeft toegegeven dat hij misschien niet het volledige beeld heeft.

“Ik mis misschien iets over Bitcoin, dus ik zou graag gecorrigeerd worden. Mijn problemen met Bitcoin als een effectieve valuta zijn simpel:

1) Bitcoin is niet erg goed als ruilmiddel omdat je er weinig mee kunt kopen (ik neem aan dat dat komt omdat het voor de meeste verkopers te vluchtig is om te gebruiken, maar corrigeer me als ik het mis heb).

2) Het is niet erg goed als waarde-opslag, omdat het een grote vluchtigheid heeft en weinig verband houdt met de prijzen van wat ik moet kopen, dus het bezit ervan beschermt mijn koopkracht niet.

3) En als het succesvol genoeg wordt om te concurreren en voldoende bedreigend is voor valuta’s die regeringen beheersen, zullen de regeringen het verbieden en het te gevaarlijk maken om te gebruiken.”

Wellicht is zijn mening nu wat genuanceerder omdat voormalig Bitcoin-tegenstanders zoals Jamie Dimon en Michael Saylor onlangs besloten hebben om in Bitcoin te stappen. De huidige bull run verschilt ook behoorlijk van de FOMO-razernij in 2017, met veel sterkere fundamenten die de huidige prijsactie ondersteunen. Maar vooralsnog is Dalio nog niet van plan om Bitcoin te kopen, echter kunnen mensen snel van gedachten veranderen. We wachten het af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!