Bitcoin Nieuws

Bitwise onderzoek: Financiële adviseurs zijn van plan om hun Bitcoin posities te vergroten

Zoals meerdere malen aangegeven op de website, zijn instituties steeds enthousiaster over Bitcoin (BTC). Dit is ook gebleken uit de enorme instroom van geld vanuit verschillende beursgenoteerde bedrijven, zoals MicroStrategy en Mass Mutual. Nu is echter uit een onderzoek vanuit Bitwise gebleken dat Amerikaanse financiële adviseurs van plan zijn om hun crypto-holdings dit jaar te vergroten.

Het bedrijf zei dat het in december vorig jaar met bijna 1.000 financiële adviseurs in de Verenigde Staten had gesproken, waarvan 78% (tegenover 42% in de vorige enquête) antwoordde dat ze van plan waren om, in de komende 12 maanden, “de toewijzing aan cryptocurrencies vanuit klanten te vergroten”. Daarnaast gaf 22% aan dat zij van plan waren om hun huidige holdings “stabiel te houden”. Bitwise ging verder met het volgende:

“Geen enkele adviseur met klantenposities heeft plannen gemeld om hun positie te verminderen of te elimineren.”

Bovendien zei 17% van de adviseurs die momenteel nog niet geïnvesteerd hebben in cryptocurrencies, dat ze dit in de komende 12 maanden ofwel “zeker” (2%) of “waarschijnlijk” (15%) zullen gaan doen. Dat is meer dan het dubbele dan vorig jaar, zeiden de auteurs, eraan toevoegend dat 82% van de adviseurs die klanttoewijzingen aan cryptocurrencies rapporteerde, ook een persoonlijke investering in de markt meldde.

Uit de gegevens bleek ook dat het aantal adviseurs dat cryptocurrencies heeft gekocht voor klanten, is gestegen tot 9,4%, een stijging van 49% ten opzichte van 2019. En het lijkt erop dat, dat de reden inflatie-afdekking de grootste sprong heeft gemaakt (zoals hieronder te zien is):

Bron: Bitwise

Hoewel volatiliteit en zorgen over de regelgeving ooit factoren waren die financiële adviseurs op afstand hielden van cryptovaluta, lijkt het erop dat sommigen zich nu minder zorgen maken over deze eens zo belemmerende zorgen. Zo bleek uit de enquête van vorig jaar dat 56% van de adviseurs werd tegengehouden om hun klanten te adviseren om in cryptocurrencies te investeren vanwege zorgen over de regelgeving. Dat cijfer daalde echter naar 54%. Daarnaast maakte slechts 39% zich momenteel zorgen over de volatiliteit, terwijl dit vorig jaar nog 43% was.

Er was echter een stijging van 5% in het aantal respondenten dat beweerde dat een gebrek aan begrip van hoe crypto werkt hen ervan weerhield om met hun klanten te praten over op blockchain gebaseerde investeringen.

Hoe dan ook, zei meer dan de helft van de respondenten dat “betere regelgeving” hen verder zou helpen om in de markt te investeren, waarbij 47% (tegenover 37% in de vorige enquête) hoopte dat er een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) zou komen om de sector meer legitimiteit te geven in de financiële gemeenschap. Bovendien werden ETF’s opnieuw genoemd als de beste keuze (64%) voor het investeren in cryptocurrencies.

Tot slot gaven de adviseurs ook aan wat zij verwachten van de Bitcoin koers:

Bron: Bitwise

Hoe denken jullie dat de Bitcoin koers zich in de komende vijf jaar gaat ontwikkelen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN