Binance compenseert slachtoffers van aanval op Cover Protocol

De bekende cryptocurrency-beurs Binance heeft besloten om gebruikers te compenseren die geld hebben verloren op hun investering tijdens de aanval op het DeFi-project Cover Protocol.

Cover Protocol, een DeFi-project, werd aangevallen op 28 december, waarbij een oneindig drukschema gebruikt werd om het totale aanbod op te blazen naar 40 triljoen tokens. De hacker slaagde er tevens in om de native COVER-token van het project te genereren en die tokens om te wisselen voor ETH, DAI en WBTC.

De aanvaller kon op deze manier voor ongeveer $4 miljoen aan cryptocurrency stelen. Het geld werd echter teruggestort door de ‘white hat hacker’ die verantwoordelijk was voor de aanval.

Hoewel het incident voorbij is, heeft het blijvende schade toegebracht aan de marktwaarde van COVER, die in slechts enkele uren is gedaald van $10,77 naar $4,66. Binance was één van de beurzen die de handel stopzetten als reactie op de aanval, wat mogelijk bijdroeg aan de dalende waarde van de token.

Binance zal handelaren compenseren

Nu heeft de beurs echter plannen aangekondigd om $10 miljoen te geven aan de gebruikers die de COVER-token van het project op de beurs hadden. Het zal de $10 miljoen verdelen in Ethereum (ETH) en Binance Coin (BUSD).

In een aankondiging uitte Binance zijn bezorgdheid dat een groot aantal Binance-gebruikers, die COVER op Binance hebben gekocht, hun investering verloren hebben als gevolg van de aanval. Hoewel Binance geen relatie heeft met Cover Protocol, biedt het wel de COVER-token van het project aan op de beurs, wat betekent dat het een goede reden heeft om de marktwaarde van COVER gezond te houden.

De compensatie wordt getrokken uit het SAFU-fonds van Binance. Dit fonds werd eerder gebruikt om de aanval van Binance in mei 2019 te dekken, waarbij $40 miljoen aan BTC werd gestolen.

Hoewel de compensatie van Binance genereus is, worden de beveiligingsfouten van Cover Protocol niet aangepakt. Cover Protocol zal in de toekomst meer informatie vrijgeven wanneer het naar een veiliger systeem migreert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!