Coinbase schakelt hulp in van Goldman Sachs voor beursgang

Zoals donderdag bekend werd gemaakt, is Coinbase druk bezig met een beursnotering. Om dit te realiseren probeert de beurs echter een gigant aan te trekken. Zo gaan er geruchten de ronde dat de Amerikaanse beurs Goldman Sachs benaderd heeft om de aanstaande beursgang te leiden.

Coinbase is verbonden met Goldman Sachs via Fred Ehrsam, de mede-oprichter van de beurs die eerder als handelaar bij de bank werkte. Business Insider meldt dat Ehrsam tussen 2010 en 2012 bij Goldman werkte voordat hij Coinbase oprichtte met de huidige CEO Brian Armstrong. Ehrsam verliet vervolgens in 2017 de beurs maar bekleed nog steeds een bestuursfunctie.

Het rapport verscheen een dag nadat Coinbase haar voornemen om openbaar te gaan had bevestigd in een conceptregistratie die naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd gestuurd. Op basis van de laatste waardering in 2018 is Coinbase ongeveer $8 miljard waard. Crypto-analysebedrijf Messari heeft echter aangegeven dat Coinbase, na zijn beursgang, $28 miljard waard zou kunnen zijn.

Coinbase blijft groeien onder instituties en particulieren

Coinbase is de voorkeursbeurs van veel nieuwkomers in de cryptocurrency-markt. Het platform heeft sinds de lente ook miljarden dollars aan institutioneel kapitaal opgehaald. Zo werd tevens bekend dat de recente Bitcoin aankoop van de Britse vermogensbeheerder Ruffer Investment Company, t.w.v. $745 miljoen op het moment van schrijven, ook via de Amerikaanse beurs verlopen is.

In een recente portfolio-update hintte Ruffer al op de betrokkenheid van ’s werelds grootste bewaarder van cryptocurrency, echter gaf het niet aan om welke beurs het exact ging. Een bron bevestigde echter aan CoinDesk dat Coinbase de bewaarder was die wordt beschreven in de portfolio-update van Ruffer.

De onthulling werpt licht op hoe grote investeerders de Bitcoin-markt betreden: namelijk via vertrouwde partners. Grote investeringen in de afgelopen weken, van MassMutual tot Guggenheim, worden tevens gezien als de drijvende kracht achter de huidige prijsstijging van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!