Altseason

S&P Dow Jones Indices gaat in 2021 cryptocurrency-indices lanceren

De S&P Dow Jones Indices, een divisie van financiële gegevensprovider S&P Global Inc, heeft gisteren aangegeven dat het in 2021 cryptocurrency-indices zal lanceren. Er werd tevens duidelijk dat het samen zou gaan werken met het in New York gevestigde cryptocurrency-dataprovider Lukka om gegevens te verkrijgen van de meer dan 550 best verhandelde munten.

De klanten van S&P zullen met de indexprovider kunnen samenwerken om op maat gemaakte indices en andere benchmarkingtools voor cryptocurrencies te creëren, zeiden S&P en Lukka in een gezamenlijke verklaring.

S&P en Lukka hopen dat betrouwbaardere prijsgegevens het voor beleggers gemakkelijker zullen maken om toegang te krijgen tot de ontluikende markt en een aantal van de risico’s van de zeer volatiele en speculatieve markt zullen verminderen. Peter Roffman, global head of innovation and strategy bij de S&P Dow Jones Indices, zei het volgende hierover:

“Nu digitale activa, zoals cryptocurrencies, een snel opkomende activaklasse aan het worden zijn, is de tijd rijp voor onafhankelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmarks.”

Met deze stap voegt S&P DJI zich bij het groeiende rijtje van grote financiële instellingen die besloten hebben om de cryptocurrency-markt te betreden. Grote bedrijven, waaronder PayPal, MicroStrategy, Fidelity Investments en het Japanse Nomura Holdings Inc, hebben allemaal op hun eigen manier de cryptocurrency-markt betreden. Daarnaast zijn er verschillende hedgefondsbeheerders, zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller, die aangeven dat ze enorm bullish zijn op de toekomst van het digitale goud.

Het is daarnaast natuurlijk geen toeval dat deze aankondiging komt terwijl de Bitcoin koers zijn all time high aan het testen is, die gestimuleerd wordt door de toegenomen vraag vanuit investeerders die aangeven dat de koningsmunt een hedge is tegen de inflatie. De stap van S&P DJI zou op zijn beurt weer de gehele cryptocurrency-markt kunnen helpen om massale adoptie te verkrijgen. Een win-win situatie voor beide dus.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN