Bitcoin

Bitcoin koers zal verder stijgen aangezien whales de $17.200 grens bewaken

De Bitcoin (BTC) koers heeft een enorme rally doorgemaakt en is op dit moment slechts $2.000 verwijderd van zijn all time high. De recente afwijzing op $18.500 gooide echter roet in het eten om het momentum van BTC door te pakken. Deze afwijzing zorgde er ook voor dat de Bitcoin koers daalde naar dieptepunten van $17.300 en vervolgens weer langzaam herstelde. Op het moment van schrijven beweegt de BTC koers rond de $18.300 – € 15.375.

Grote kooporders kunnen de Bitcoin koers omhoog drukken

Op de bekende cryptocurrency exchanges Coinbase en Bitfinex zouden, volgens een analyse van BTC handelaar Edward Morra, grote kooporders staan boven de $17.200. De Bitcoin koers flash crashte op 18 november tot $17.250 en de onderstaande grafiek laat zien dat er grote koopmuren rondom deze prijs staan. Dit betekent dat whales het support gebied van $17.200 met man en macht aan het verdedigen zijn.

Het niveau van $17.000 is momenteel een belangrijk support gebied geworden en de weg boven $18.5000 richting de all time high ligt vrijwel open aangezien er nauwelijks weerstand is. Mocht de Bitcoin koers stabiel boven $17.000 blijven bewegen, dan is de kans op een uitbraak boven $18.500 aanzienlijk groot.

Verder is de kans dat de Bitcoin koers onder de $17.200 zal dalen steeds onwaarschijnlijker. Order books en activeiten van whales geven steeds meer bullish signalen af. Onlangs zei Morra dat Bitfinex meer kooporders heeft gezien bij de support van $17.000. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei::

“In het geval dat de Bitcoin koers daalt, plaatst Coinbase veel biedingen (kooporders) onder het huidige bereik.”

Bitcoin koers

Analist: BTC kan volgend jaar all time high overtreffen

Cryptocurrency analist TheCryptoCactus, met meer dan 19.000 volgers, gaf onlangs in een Twitter bericht aan dat hij verwacht dat Bitcoin op korte termijn een ‘gezonde’ consolidatie zal zien. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Ook al ben ik bullish op macro- en lange termijn, en ik denk dat de prijs volgend jaar gemakkelijk boven ATH zal uitkomen, denk ik dat een pullback gezond zou zijn, net als op elke verhandelde markt. Het is heel belangrijk dat we ons realiseren hoe ver we in zo’n korte tijd zijn gekomen.”

Bitcoin koers

Ben je benieuwd naar wat de BTC koers op korte termijn kan doen? Klik dan hier om de volledige Bitcoin analyse van de bekende cryptocurrency analist CryptoMichaël te lezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN